Tarih: 14.01.2019 09:37

Trump´tan Türkiye´ye tehdit: "Türkiye´yi mahvederiz"

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Suriye´den çekilme sürecinin başladığını vurgulayarak, "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye´yi ekonomik yönden mahvederiz" dedi. 
İç siyasette hükümetin kısmen kapanmasıyla tıkanan Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile beklenmedik küstah bir şekilde Türkiye´yi ekonomik olarak bitiririz açıklamasına bulundu. 
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Suriye´den çekilme sürecinin başladığını vurgulayarak, "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye´yi ekonomik yönden mahvederiz, 20 millik güvenli bölge oluşturulmalı. Öte yandan, Kürtlerin Türkiye´yi provoke etmesini istemiyorum" dedi. 
Trump, ?ABD askerinin Suriye´den gecikmiş çekilmeye başladığını, DAEŞ unsurlarını sert bir şekilde vuruyoruz. Bölgeye tekrardan geriye dönmeleri halinde ve toparlanırlarsa, yakındaki üslerimizden yeniden vuracağız. ABD´nin uzun vadeli Suriye´deki DAEŞ´i yok etme politikasından en çok yararlanan Rusya, İran ve Suriye oldu. Askerlerimizi eve getirmenin zamanı geldi. Sonu gelmeyen savaşları durduralım" ifadelerini kullandı. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —