Tarih: 19.10.2018 09:55

Trump´tan Meksika´ya: ?Sınırı kapatır, asker yığarım?

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika hükümetini Orta Amerika ülkesi Honduras´tan geçen Cumartesi ABD´ye kaçak giriş yapmak için ayrılan göçmen karavanını durdurması için tehdit etti. Trump sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada , ?Bu ülkelere yapılan ödemelerin durdurulmasına ek olarak, Meksika´dan bu saldırıyı durdurmasını istemek zorundayım. Eğer kabul görmezse, orduyu çağırıp, güney sınırını kapatacağım? ifadelerini kullandı. 
Trump, ABD´ye yasadışı yollardan giren herkesin ülkelerine geri gönderilmeden önce tutuklanacağı ve gözaltına alınacağı konusunda uyarıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun yarın bölgeye giderek, konuyla ilgili bir dizi görüşmede bulunacağı da öğrenildi. 
Meksika hükümeti ise ABD´ye sığınma başvurusunda bulunmak isteyen büyük Honduras karavanı için Chiapas eyaletine 244 federal polis gönderdi. Buna ek olarak, göçmenleri vazgeçirmek amacı ile de Meksika´ya vizesiz giriş yapanların sınır dışı edileceklerini duyurdu. 
Cumartesi günü 2 binden fazla Honduraslı göçmen ABD´ye ulaşmak için, başkent Tegucigalpa´nın 180 kilometre kuzeyinde bulunan San Pedro Sula´dan Guatemala´ya giriş yaptı. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —