Tarih: 13.06.2019 11:16

Trump: ?Kuzey Akım 2 gaz boru hattına yaptırım düşünüyorum?

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump, "İnsanların istedikleri şeyi yapma hakları vardır. Boru hattı problemini ortaya atan benim? dedi. Trump, geçen yıldan beri Rusya´nın Almanya´yı enerji ihracıyla esir olacağını söyledi. 
Doğu Rusya´dan başlayan Baltık Denizi´nin altından Kuzey Almanya´ya gaz taşıyacak olan Kuzey Boru Hattı´na ABD´nin önceki başkanları da karşı çıkmıştı. ABD ve birkaç Avrupa ülkesi Kuzey Akım Boru Hattı´yla Rusya´nın Ukrayna´daki petrol ve doğalgaz boru hatlarını baypas ederek enerji akımını komşularına karşı silah olarak kullanmasından korktuğu kaydedildi. 
Rusya ve Almanya Kuzey Akım 2´nin yalnızca ekonomik bir proje olduğunu savunuyor. Rusya enerji devi Gazprom, Royal Dutch Shell ve Wintershall´ın finansmanıyla gaz boru hattını inşa ediyor. 
ABD´li Tekrar Senatörü Ted Cruz ve New Hampshire Senatörü Jeanne Shaheen, geçen ay Kuzey Akım 2 projesi için kullanılan gemilere yaptırım uygulanması için kanun teklifi vermişti. 
Trump yönetimi, Avrupa´nın Rusya´dan petrol ve gaz almasının yerine, tankerlerle ABD´den sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) almasını istiyor. 
Polonya Petrol ve Gaz Firması, ABD´den yılda 1,5 milyon ton LNG almak için anlaşma imzaladı. Polonya daha önce de ABD´den bir milyon ton LNG almak için anlaşma imzalamıştı. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —