Tarih: 18.01.2019 10:55

Trump, Demokrat Parti´nin temsilciler meclisi başkanının seyahatini erteledi

Facebook Twitter Linked-in

Trump gönderdiği mektupta, Pelosi´nin Belçika, Mısır, Afganistan´a yapacağı seyahati halkla ilişkiler olarak küçümseyerek ertelendiğini, bunun yerine ülkede kalarak hükümetin açılması için Başkanla görüşmeler yapılmasının iyi olacağını ifade etti. 
ABD ordusunun başkomutanı yetkisini kullanarak Pelosi´nin askeri uçakla yolculuk yapmasına engel koyan Trump, Pelosi´nin yolculuğunu ticari uçakla yapabileceğini belirtti. Başkan Trump mektubunda şu ifadeleri kullandı: 
"Hükümetin kapanma sebebiyle Brüksel, Mısır ve Afganistan´a yapacağınız yolculuğunuzun ertelendiğini bildirmekten üzgünüm." 
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Pelosi´nin askeri uçak kullanmasının Savunma Bakanlığı tarafından onaylanması gerektiğini, Başkan´ın da bunu ertelediğini söyledi. 
Pelosi´nin, Afganistan´a yapacağı ziyaret öncesi Belçika´da durarak ABD´nin NATO´ya bağlılığının teyit edeceği belirtildi. Pelosi´nin sözcüsü Drew Hammil Mısır seyahatinin söz konusu olmadığını belirtti. Hammil attığı twitte seyahatin amacının Afganistan´daki Amerikan askerlerine teşekkür etmek, komutanlardan bölgedeki durum hakkında brifing olmak olduğunu belirtti.
Trump, Temsilciler Meclisinde Demokrat Partili üyelerin, Amerika ile Meksika sınırına duvar inşa etmesi için istenen 5 milyar 700 milyonluk bütçeyi onaylamadığı için federal hükümetin bir kısmını kapattı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, önceki gün Trump´a bir mektup yazarak, hükümetin bir kısmının kapalı olması ve 800 bin hükümet çalışanının maaşlarını alamamalarını ileri sürerek Başkan Trump´ın Birliğin Durumu konuşmasını ertelemesi veya yazılı olarak yapmasını istedi. Trump´ın, Demokrat Parti´nin Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi´nin yapacağı yurt dışı gezisini engellemesini buna bir misilleme olarak yorumlandı. 
Başkan geleneksel olarak televizyondan yayınlanan Birliğin Durumu konuşmasını, Kongre´nin ortak toplantısının yapılmasından önce Temsilciler Meclisi´nden yapıyor. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —