Tarih: 02.05.2017 13:37

TMMOB, meydanı boş bırakmadı!

Facebook Twitter Linked-in

1 Mayıs Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü onbinlerin katılımıyla alanlarda kutlandı. 1 Mayıs, emekçilerin faşizme karşı direnişinin sembolü oldu. Mitinge referandum protestoları damga vurdu. 

Adana başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Çorlu, Diyarbakır, Eskişehir, Edirne, Kocaeli, Mersin, Malatya ve Samsun gibi kentlerde alanlara çıkan emekçiler işsizliğe, sendikasızlaştırmaya, taşeronlaşmaya, iş cinayetlerine, kötü çalışma koşullarına, kıdem tazminatı kazanımlarına dokunulmasına, hukuksuz işten çıkarılmalara, OHAL ve KHK´lara karşı taleplerini sloganlarla, taşıdıkları pankartlarla alanlardan dile getirdi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN TMMOB´YE DESTEK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) öncülüğünde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´nı takiben Uğur Mumcu Meydanı´na kadar yürüyen TMMOB´lilere aynı zamanda TMMOB üyesi olan CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş de güzergah boyunca destek verdi.

TMMOB Adana İKK Sekreteri Ali Kuzu, emeğin yok sayılmasına, demokrasinin gasp edilmesine karşı ´Hayır daha bitmedi´ demek için alanları doldurduklarına işaret etti. "Onlar değişiklik onaylandı diyorlar, bizler hayır" diyoruz şeklinde konuşan Kuzu, ilan edilen Anayasa halk oylaması sonucunun doğru ve meşru olmadığını vurguladı. Seçimin mühürsüz olduğunu kaydeden Kuzu, "Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Kuzu, emeğimize, doğamıza, barışa, demokrasiye, laikliğe, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak için, hukuk dışı kıyımlara karşı durmak için 1 Mayıs´ta olduğu gibi bundan sonraki süreçte de mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —