SİYASET 25.11.2021 12:46:00 443 0

"TL GÜNEŞ GÖRMÜŞ KAR GİBİ ERİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Güzel ülkemiz, Türkiye'miz yönetilemiyor, savruluyor. Ekonomi yanlış politikalarla devam ediyor, göz göre göre de yanlış kararlar alınıyor. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda “faizlerin ekonomiye olumsuz etkilerinin araştırılması” için verilen grup önergesinin üzerine yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi. “Ülkede büyük bir yangın var” diyen Ahmet Akın, “Bu yangın artık herkes tarafından da hissediliyor ve vatandaşlarımız da olup biteni anlamaya çalışıyor çünkü her gün TL değer kaybediyor, her gün böyle güneş görmüş kar gibi eriyor. Kim görmüyor? Hiç kusura bakmayın, bir görmeyen AK PARTİ; gerçek anlamda görmüyor çünkü görse bir tepki verir. Israrla söylüyoruz: Ekonomik buhran. Bu duruma gelmenin sebebi maalesef AK PARTİ'nin yanlış politikaları. Güzel ülkemiz, Türkiye'miz yönetilemiyor. Üstüne basa basa söylüyoruz: Güzel ülkemiz, Türkiye'miz yönetilemiyor, savruluyor. Ekonomi yanlış politikalarla devam ediyor, göz göre göre de yanlış kararlar alınıyor. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor ve bir de şimdi, yakında da kara kış kapıda, hem de bayağı büyük bir kara kış. Vatandaşımız maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı da yeterli hazırlığını yapamadı. Neden? Çünkü, faturalarını ödeyemiyor, odununu alamıyor, kömürünü alamıyor; maalesef iktidar yine seyrediyor.” diye konuştu.
“YAZILAN, EKONOMİNİN ÇÖKÜŞÜNÜN KİTABI”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AK Parti iktidarının çözüm üretmediğini, ekonomik buhrana seyirci kaldığını vurgulayarak şöyle devam etti:
“Siz ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey yapmıyorsunuz. Olanlar şu: Sayın Cumhurbaşkanı ekonominin çöküşünün kitabını yazıyor. Dolar rekor üstüne rekorlar kırıyor. Enerji Bakanı ‘en ucuz doğal gaz’ derken akıl veriyor; biz ‘kara kış’ diyoruz, Bakan ‘Kombiyi kıs’ diyor. Saray ‘Porsiyonları küçültün’ diye akıl veriyor. Arkadaşlar, bu millet sarayda yetkiyi size porsiyonları küçültün diye değil, milletin porsiyonlarını büyütün diye verdi; verdiğiniz akıl ‘Küçültün’ diye oldu. Milletimiz zaten kombiyi de kısıkta kullanıyor ve milletvekilinin dediği gibi ‘Normal şartlarda ayda 2 kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz.’ akıl veriyorlar. Akıl vermenize ihtiyaç yok, sadece bulunduğunuz makam gereği milletin bu ekonomik sıkıntısını ortadan kaldırın. Politikalarınız yanlış, asgari ücretli çalışanlar ve emekliler zaten eti bırakın, beyaz et bile yiyemez duruma geldi ve maalesef de milletvekilleriniz de ülkeyi yönetenler de bakanlar da millete akıl veriyor. Bu, kabul edilecek bir şey değil; bu, milletin aklıyla alay etmektir.
HEMEN GETİRİN SANDIĞI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın AK Parti iktidarının ekonomik buhranda vatandaşa destek olamadığını, milletin seçim sandığını istediğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Destek olamıyorsunuz belli, beceremiyorsunuz belli; gelin, şu sandığı getirin, erken seçim isteyen milletimizin ta kendisi, siz bu millete çıkıp ‘Fedakârlık yaptık’ diyorsanız millet de size fedakârlığın nasıl yapıldığını ilk sandıkta gösterecek. Geziyoruz, dolaşıyoruz, çalışıyoruz esnaf, üretici, herkes seçim istiyor, bir istemeyen kim? Siz. Vatandaştan korkmayın, vatandaştan çekinmeyin çünkü beceriksiz politikalarının bedelini 83 milyon vatandaşımız ödüyor. Buna ne deniyor, biliyor musunuz? Ayıp, yazık, günah deniyor. Gerçek anlamda bir buhran var ve bu buhran vatandaşlarımızın alım gücünü bitirdi, hayat pahalılığının en üst düzeyini yaşıyoruz. Buraya ben çıkmadan önce dolar neydi, şimdi ne oldu bilmiyoruz. Ülkemizde vatandaşımız, üreticimiz ‘İstikrar’ diyor, neyin istikrarı diyor? Önünü görmenin. Çünkü istikrar ne demek? Öngörü demek, şu anda üreticide öngörü yok. İş dünyasıyla toplantılar yapıyoruz, hiç öyle sizin anlattığınız gibi bir tablo yok. Vatandaşımız önünü göremiyor, bunun görülmesi için hemen sandığı getirin, biz de vatandaşımıza gerçek baharı getirelim, kara kıştan da kurtaralım, sıkıntılardan da kurtaralım. Yeter artık sandık gelsin.”(CHP Genel Merkezi)(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli