Tarih: 01.01.2022 18:06

TKP, "Yeni yılda mücadeleyi büyütmek için ayağa kalkıyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

TKP'nin açıklaması şöyle:
"Dünyada da ülkemizde de eşit ve özgür bir düzeni inşa etmeye olan ihtiyacın ne denli yaşamsal olduğunu gördüğümüz bir yılı daha geride bırakıyoruz. 

2021’i en çok öfkeyle anıyoruz. Pandemiyi fırsat bilip milyonlarca emekçinin zaten daralmış olan haklarını sonuna kadar törpülemeye çalıştıkları için, kadınların yaşam hakkını hedef aldıkları için, gençleri sokakta evsiz bıraktıkları için, çocuklarımızın eğitim hakkını gasp ettikleri için, halkı yoksulluğa mahkum ettikleri için...
2022’yi ise umut ve heyecanla karşılıyoruz. Geride bıraktığımız bir yıl aynı zamanda bu saldırılara boyun eğmeyeceğini gösteren emekçilerin, kadınların, gençlerin mücadelesi ve dayanışmasına sahne olduğu için...
İnsanlığın, bu düzenin gerçek sahiplerine ve onların zorba temsilcilerine karşı ayağa kalkacağı, kötünün iyisine razı olmayacağı, daha azıyla yetinmeyeceği bir yıl olacağına inancımızla yeni yılınızı kutlarız.
Umudumuz bir araya geldikçe büyüyor. Yeni yılda mücadeleyi büyütmek için ayağa kalkıyoruz!Tüm emekçileri TKP saflarına katılmaya davet ediyoruz!"

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —