KÜLTÜR SANAT 22.09.2017 12:16:30 396 0

TİYATROYLA RUHSAL TEDAVİ

Adana Dr.Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde Çukurova Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları ve hastalarının rol aldığı "Senden, Benden, Bizden" isimli doğaçlama tiyatro oyunu sergilendi.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi´nde sergilenen oyun başta hastane çalışanları ve tedavi alan hastalar olmak üzere geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle izlenildi.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü etkinlikleri kapsamında hastane yöneticileri tarafından organizasyonu yapılan projede, psikolog, hemşire ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 4 kişi ve psikoz, bipolar, şizofreni tanısı konulan 8 hasta rol aldı.

"Senden, Benden, Bizden" isimli tiyatro oyunuyla ilgili olarak konuşma yapan hastane başhekimi Uz. Dr. Sinan Özler, uzun bir hazırlık döneminden sonra bölgemizde ilk kez böyle bir projeyi hazır hale getirdik. Bir hayalimizi ekibimizle beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Yönetici ekibimle beraber sanatın her alanının psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde ve rehabilitasyonunda önemli yeri olduğunun farkındayız ve hastalarımızdan bu yöntemlerle becerilerin geliştirilmesi, topluma yeniden kazandırılmasında çok önemli olumlu geri dönüşler alıyoruz diyerek, oyunda emeği geçen ve rol alanlara teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu´ndan da destek alan projenin yönetmeni Haydar Şahin ise, 3 ay boyunca yaptığımız yoğun bir prova sürecinden sonra oyunumuzu sergiledik. Provalara ilk günlerde gelmek istemeyen veya konuşma sıkıntısı yaşayan hastaların gösterdikleri ilerleme sürecini hayretle şahit oldum ve dün gecede harika bir performans sergiledik, zaten ekibimizin adı da "Ruhi Tesisat" yani ruhun gıdası anlamında.

Gelen talepler üzerine oyunumuzu Adana´nın değişik salonlarında ve şehir dışında da oyunu sergileyeceğiz şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ 2023 BAŞLADI

‘Tiyatro Şehrin Yansımasıdır’

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

BAŞKENT KOZANLILAR DERNEĞİ’NDEN  “KOZAN’DAN SİVAS’A 1919” KİTABI

NURİ KUZUCAN’IN "PASAJ" BAŞLIKLI KİŞİSEL SERGİSİ AÇILDI

ÖĞRENCİLERİN, YIL SONU KONSERİNDE DİNLEYENLERİ KENDİLERİNE HAYRAN BIRAKTI

Depremin acı hikayesi Avrupa’da gündem oldu

ALTIN CARETTA ÖDÜLLERİ, 3. KEZ SAHİPLERİNİ BULDU!..

“Böyle Rüyadaymış Gibi” ve “İstikrarlı Hayaller” Sergileri Nilüfer’de Açıldı

Rahmi M. Koç Müzesi’ne İtalya Yıldızı Nişanı

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE KONSERLER, SERGİ ve ATÖLYE ÇALIŞMALARI VAR

ARAS BULUT İYNEMLİ, KAHRAMANMARAŞ’TA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Beliz Güçbilmez'den yeni kitap: Zaman/Zemin/Zuhur

TAMER LEVENT VE SERMİN HÜRMERİÇ'E FRANKFURT'TA ONUR ÖDÜLÜ

DARWIN'İN ESERLERİ BİR ARADA

Türkiye'nin En Sevilen Komedyenleri Seçildi

AYŞE DÜNDAR, “BİR, İKİ, ÜÇ, DÖRT, KORKMUYORUM!” KİTABI İLE ÇOCUKLUĞUN DERİNLİKLERİNE İNİYOR!

Sanatçı Bahar Kılıç Kişisel Sergisi Açıldı

Mersin'de Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Sergisi Açılıyor

DOÇ.DR. MİRDALI , "SERAMİKLER, TARİHİN SIRLARININ ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLAMIŞTIR”

Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülü Merve Dizdar'a

  • BIST 100

    5114,97%3,13
  • DOLAR

    20,9783% 0,73
  • EURO

    22,5975% -0,26
  • GRAM ALTIN

    1.313,16% -0,69
  • Ç. ALTIN

    2.230,46% -0,62
  • Cumartesi 33.1 ° / 21.4 ° Düzensiz Yağmur Mümkün
  • Pazar 28.7 ° / 19.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 28 ° / 18.7 ° Düzensiz Yağmur Mümkün