TİYATRO KOOPERATİFİ 2 YAŞINDA
KÜLTÜR SANAT 26.06.2021 11:08:00 694 0

TİYATRO KOOPERATİFİ 2 YAŞINDA

Özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki  açıdan güçlenmesini ve sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla 26 Haziran  2019’da kurulan Tiyatro Kooperatifi, ikinci yaşını kutluyor!

Özellikle pandemi dönemindeki çalışmalarıyla dikkatleri çeken kooperatif, kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla Kasım 2019 – Nisan 2021 arasındaki çalışmalarını kapsayan 1. Dönem Faaliyet Raporu’nu da yayınladı.

Tiyatro Kooperatifi’nin tüm çalışmalarını kapsayan 1. Dönem Faaliyet Raporu’nda Kasım 2019 – Mart 2020 dönemini anlatan bölüm; yerel yönetimler ve paydaşlarla ilişkiler, kooperatif tarafından düzenlenen ve kooperatifin katıldığı etkinlikler ile fon başvuruları hakkında bilgi veriyor. Raporun pandemi dönemini kapsayan Mart 2020 –Nisan 2021 bölümünde ise; kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmeler, acil çözüm çağrısı, kurumsal haberler, kooperatifin çalışma grupları ve projeleri, yerel yönetimlerle ilişkiler, kültür sanat alanıyla ilişkiler, ortaklara yapılan bilgilendirmeler, uluslararası ilişkiler ve Tiyatro Kooperatifi’nin katıldığı etkinlikler ve yayınlar yer alıyor.

Özel tiyatroların sanatsal üretimin zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuk açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi amacıyla Mayıs 2018’de 13 özel tiyatronun girişmeyle yola çıkan Tiyatro Kooperatifi, 19 özel tiyatronun çalışmalara katılmasıyla 26 Haziran 2019’da resmi kuruluşunu gerçekleştirdi.

Genel koordinatörlük görevini Füsun Eşki'nin sürdürdüğü kooperatifte, Geçici Yönetim Kurulu’nda Iraz Yöntem, Ersin Umut Güler ve Volkan Yosunlu sorumluluk üstlendi. 11 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen 1.Olağan Genel

Kurul’da, sosyal kooperatifçilik ilkelerine uygun olarak tüm ortakların eşit oy hakkına sahip olduğu seçim yapıldı.

Yönetim Kurulu’na Iraz Yönetim (Yönetİm Kurulu Başkanı), Yeşim Özsoy (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ersin Umut Güler (Yönetim Kurulu Üyesi), Mert Fırat (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Muharrem

Uğurlu (Yönetim Kurulu Üyesi) seçildi. 6 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen 2.Olağan Genel Kurul’da tekrar seçilen mevcut yönetim kurulu, Tiyatro Kooperatifi ana sözleşmesi çerçevesinde huzur hakkını devrederek gönüllülük esasıyla görev alıyor.

Resmi kuruluşu sonrası kısa vadede ortakları için ekonomik fayda yaratacak projeler geliştirmeyi, uzun vadede ise mevzuat değişikliğini hedefleyen Tiyatro

Kooperatifi, Mart 2020’de tüm dünyayı etkisi altına alan Covd-19 salgını sebebiyle stratejik planlarını güncelledi; özel tiyatrolar için son derece zorlu geçen bu dönemde özel tiyatroların ekonomik, sosyal ve hukuki olarak güçlenmelerini sağlamak için savunuculuk çalışmalarına odaklandı.

64 ORTAKLI KOOPERATİF

Tiyatro Kooperatifi’nde Altıdan Sonra Tiyatro/Kumbaracı50, Alt Sahne, Altkat Sanat Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu, Asmalı Sahne, Baba Sahne, Balkonda Sanat, CRAFT Tiyatro, DasDas, Erbulak Ev, GalataPerform, İkincikat, Kadıköy Emek Tiyatrosu, Kadıköy Theatron, Levent Üzümcü Tiyatrosu, Mam’Art Tiyatro, Moda Sahnesi, NoAct Sahne, oyun atölyesi, Öykü Sahne, Sahne3, Semaver Kumpanya, Tatavla Tiyatro, Tiyatro BeReZe, Tiyatro Dalga, Tiyatro D22, Tiyatro(Hâl), Tiyatro.N, Tiyatro Öteki Hayatlar, Tiyatro Yenden, Versus Tiyatro, Yolcu Tiyatro Biraderler Yapım, Toy İstanbul, Pirmat Atölye, Mesele Kumpanya, Hanın Sahne, QPerformans, Koma Sahnesi, Reha Özcan Kumpanyası, Tiyatro Hemhâl, Tiyatro Bteatral, Tiyatro 11, Tiyatro Alesta, Kuzgun Yapım, Eylül Sahnesi, Ekip Kafle, Atta Festival, Yapıcı Tiyatro ve Titeşklat Gaca Tiyatro, Tiyatro Pangar, Kültüral Performng Arts TiyatrO PS ve Pangea,TiyatroTyatral, Tiyatro Mma, Apartman Sahne ve Wse Akademi,  Ekip Tiyatrosu, Germinal Tiyatro ve Lavean Sanat,Entrop Sahne, İstanbul Mipro ve Tiyatro Yan Etki olmak üzere Nisan 2021 itibariyle 64 ortak bulunuyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu