Tarih: 12.11.2022 15:39

TİP'li Kadıgil’den, Çalışma Bakanı’na: ‘Şampiyonluklarınız için sizi tebrik ediyorum!’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşüldü.

Bakan Vedat Bilgin’in sunum yaptığı görüşmelerde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de söz aldı. ‘ŞAMPİYONLUKLARINIZI TEBRİK EDERİM’

Kadıgil, Türkiye’nin çalışma hayatına ilişkin Avrupa ve dünyada geldiği pozisyonu eleştirerek başladığı konuşmasına “Çeşitli şampiyonluklarımız var tebrik etmemiz gereken Sayın Bakan. Bunlardan birincisi, kadın ve genç işsizliği. Dünya şampiyonuyuz. Tebrik ediyorum" dedi.

Kadıgil, "Yirmi yılda emeği geçenleri! Günlük ve aylık ortalama çalışma sürelerinde, OECD ülkeleri arasında dünya şampiyonuyuz. Tebrik ediyorum emeği geçenleri! Asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 57’ye ulaşmış durumda. Yani iş bulabilecek kadar şanslı olup çalışabilen insanların yüzde 57’si asgari ücrete mahkum çalışıyor. Bu alanda dünya şampiyonuyuz, emeği geçenleri tebrik etmek istiyorum. Mesela bize en yakın rakibimiz Romanya’ymış. Orada asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 21. Bizi kıskanan Almanya, Hollanda gibi ülkelere gittiğimizde yüzde 3 ila 5 arasında değişiyor asgari ücretle çalışanların oranı. Peki çalışıyoruz da neye tekabül ediyor bu asgari ücret? Gelin bir de başka bir şampiyonluğumuza bakalım. Asgari ücretin en düşük olduğu ülke konusunda da şampiyonluğu kimseye kaptırmıyoruz. Bu konuda da tebrik ediyorum emeği geçenleri. Bir bakıyorum sadece 297 euro Türkiye’de insanların aldığı asgari ücret. Bizi kıskanan Almanya’da 1111 euro” ifadelerini kullandı.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —