Tarih: 04.08.2020 12:42

TFF harcama limitlerini açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF), bağlı Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kurulu, takımların transfer yapıp yapamayacağını belirleyecek limitleri duyurdu. 

Galatasaray, 439 milyon lira ile en fazla para harcamaya sahip takım. Başakşehir'e ise 170 milyon limit tanındı. En az bütçe ise 59 milyon ile Kayserispor'da.

Fenerbahçe, 154 milyonluk bonservis bedeli ödeyebilecek. Sarı-Lacivertli ekip geçen yıl 206 milyon harcama limitine sahipti.

Şampiyonlar Ligi'nde oynama ihtimali olan Beşiktaş'ın limiti 259 milyon. Trabzonspor'un da limiti düşürülerek 132 milyon oldu.

Bu limitler yüzde 15 sapabilecek.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatının EK XII F Maddesinde belirtildiği üzere;

T sezonunda Süper Lig'de yer almamış kulüplerin profesyonel futbol takımı harcama limitleri T sezonunu Süper Lig'i 7-15 sıralarında tamamlamış kulüpler için T+1 sezonu için onaylanan Takım Harcama Limitlerinin (harcama tutarı en yüksek ve en düşük takım dahil edilmeyerek) ortalaması alınacaktır.

Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatının EK XII G Maddesinde belirtildiği üzere;

Kulüpler için belirlenen takım harcama limitleri belirtilen gerekçelerle ve usullerle, 15 Aralık tarihine kadar yapılacak başvurular ve her iki transfer ve tescil döneminin son günü en geç saat 18:00'e kadar yapılacak başvurular üzerine Kulüp Lisans Kurulu tarafından artırılabilir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —