Tarih: 08.07.2015 10:08

TEOG Türkiye birincisine Bilfen´den hediye

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde sınava giren tüm öğrencilerin nefeslerini tutarak bekledikleri TEOG 1 ve TEOG 2 sınavlarında bütün soruları doğru yanıtlayarak ismini Türkiye birinciliğine yazdıran Özel Çukurova Bilfen Okulları öğrencisi Arda GÜRSUL´u okul yönetimi hediyelerle ödüllendirdi.
Özel Çukurova Bilfen Okulları Ortaokul Müdürü Burhan İnan AKDENİZ, kendisini babası ile birlikte makamında ziyaret eden Arda GÜRSUL´u kutlayarak 
başarılarının devamını diledi.
Birincilerin Okulu
Eğitimde geride bıraktığı çeyrek asırda Türkiye´nin en önemli eğitim kurumlarından biri olmayı başaran Özel Çukurova Bilfen Okulları 2014-2015 TEOG sınavlarında da birinci çıkararak ?Birincilerin okulu olma geleneğini? sürdürdü.
500 tam puan aldı
TEOG 1´de 16, TEOG 2´de ise 4 öğrencinin bütün soruları doğru yanıtladığını söyleyen Özel Çukurova Bilfen Okulları Ortaokul Müdürü Burhan İnan AKDENİZ, "Bu iki sınavda toplam 20 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtladı. Fakat Arda GÜRSUL öğrencimiz iki sınavda tüm soruları doğru yanıtlamasının yanında;  6. 7. ve 8. sınıflardaki tüm not ortalamalarının da 100 puan olması dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı´nın açıkladığı YEP puanında 500 tam puan alarak Türkiye 1´incisi oldu.? dedi.
Hedefi mühendislik
Ana sınıfından itibaren Ö.Ç.Bilfenli olan Arda GÜRSUL, bundan sonraki eğitim hayatını Ö.Ç.Bilfen Fen Lisesi´nde sürdüreceğini belirterek, ilerideki hedefinin ise Boğaziçi Üniversitesi´nde mühendislik okumak olduğunu söyledi. 
Tüm öğrencilerin başarı ortalaması 
Okul Müdürü Burhan İnan AKDENİZ, Arda GÜRSUL´un Türkiye birinciliğinin yanında sınava giren diğer tüm öğrencilerin de başarı ortalamasının yüksek olduğunu belirterek ?Okulumuzdaki öğrencilerimizin ortalamalarına baktığımızda; ilk 10´daki öğrencilerimizin puan ortalaması  498, ilk 25´teki öğrencilerimizin puan ortalaması 494, ilk 50´deki öğrencilerimizin puan ortalamaları 491, ilk 100´deki öğrencilerimizin puan ortalaması 480´dir. Bu gerçekten yüksek bir başarı? dedi.
Ekip çalışmasının sonucu
Okul Müdürü Burhan İnan AKDENİZ,  ?Bu başarıda, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin hedefe götürecek şekildeki planlı çalışmalarının etkili olduğunu vurguladı. Bu başarı ekip çalışmasının bir sonucudur." dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —