Tarih: 08.03.2021 10:18

Taşkın,” Kadın haklarına yönelik yapılan düzenlemeler yetersiz kalmıştır.”

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Kadın olmanın milliyeti ve inancı olmadığına dikkat çeken Necip Taşkın, kadının, dünyanın her coğrafyasında aynı çileye maruz kaldığını söyledi. “Dünyanın her yerinde kadın kadındır. Gözyaşı döken, ezilen ve horlanan kadındır!Kadınların sorunları dağ gibi büyümüş, bugüne kadar çözülememiştir. Bu da göstermektedir ki kadın haklarına yönelik yapılan düzenlemeler yetersiz kalmıştır.”dedi.

Kadına değer vermekle övünen bir millet olarak kadının bugün içinde bulunduğu durumundeğerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Necip Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün buruk kutlandığını belirterek açıklamasında şunları söyledi:

 

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülkemizdeki kadın hakları yeniden değerlendirilmelidir. Kadın cinayetlerini engelleyecek, kadınların mağduriyetini giderecek düzenlemeler yapılmalıdır. Özellikle iş hayatındaki kadınların her türlü şiddet, mobbing ve tacizden kurtarılması için çalışma yapılmalıdır.Kadınlarımızın toplum içindeki yerinin sağlam ve güçlü bir konuma getirilmesi ve içinde bulunduğumuz çağın sosyal ve ekonomik şartlarına uygun şekilde yaşamlarını kolaylaştırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Evinde, tarlasında ve diğer yerlerde çalışan kadınların önce insan olduğu unutulmamalıdır. Kadınlarımızın cennet vaadiyle kutsiyet kazandırılmış olmaları sadece sözde kalmamalı, onların istek ve taleplerine bakılmalıdır.

 

Bu vesileyle mazlum, mağdur ve çaresiz bir şekilde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun. Kendilerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

(vş)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —