Taraftarın ´Mehmetçik selamı´na 15 bin TL ceza

Taraftarın ´Mehmetçik selamı´na 15 bin TL ceza

Son maçta Malatyaspor taraftarının ve futbolcuların Mehmetçik selamı ile Afrin´deki askere destek vermesi üzerine maçın geç başlaması nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından bu takıma 15 bin TL ceza verildi

Süper Lig´in 19. haftasında geçtiğimiz 28 Ocak Pazar günü Malatya´da oynanan Malatyaspor- Sivasspor karşılaşmasının başlangıç düdüğüyle birlikte taraftarlar bir dakika boyunca asker selamı vererek, Afrin´deki Mehmetçiğe destek verdi. Taraftarların bu desteğine sahada bulunan futbolcularda katılarak Mehmetçik selamı vermişti.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz Pazar günü Yeni Malatya Stadı´nda oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Malatyaspor´a vermiş olduğu ceza kalemlerinden birisini taraftarın ve futbolcuların Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatına destek ve moral vermek için 1 dakikalık Mehmetçik Selamı göndermesi nedeniyle maçın geç başlaması oluşturdu. PFDK´nin kararında bu durum şu şekilde yer aldı: ?Aynı müsabakada  MALATYASPOR Kulübünün, müsabakada zaman çizelgesine uyulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına?(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı