Tarih: 19.06.2018 14:08

TANRIKULU´NA ?TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI´NDAN FEZLEKE

Facebook Twitter Linked-in

Başsavcılık tarafından hazırlanan fezlekede, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu´nun 2017´de sosyal medya hesabından, tutuklanan PKK´lılara ait bir fotoğrafı paylaşarak, "Bu fotoğraf hiç unutulmaz ve insan hakları ihlalleri sabıka kaydınıza hiç silinmeyecek şekilde yazılacak" dediği kaydedildi. 

Fezlekede Tanrıkulu´nun, TSK tarafından Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı´nı provoke edici bir paylaşımına da yer verildi. Tanrıkulu´nun, Zeytin Dalı Harekatı´nı kastederek ?Savaşa hayır? paylaşımı yaptığı belirtilen fezlekede, bu paylaşımlarla ?terör örgütü propagandası yapmak? suçunun işlendiğini gösterir yeterli delilin mevcut olduğu, Tanrıkulu´nun üzerine atılı suç unsurlarının oluştuğunun tespit edildiği ifade edildi. Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.
Yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde Tanrıkulu hakkında, ?terör örgütü propagandası yapmak? suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —