Tarih: 18.07.2017 11:58

´Tank Katili´ İncirlik Hava Üssü´nde

Facebook Twitter Linked-in

Gürcistan´daki ABD´ye ait Moody Hava Üssü´nde bulunan 74. Savaş Filosu´ndaki 3 adet ´tank avcısı´ olarak tanınan A-10 Thunderbolt II savaş uçağı, Suriye ve Irak´taki DEAŞ hedeflerine karşı operasyon düzenlemek üzere 15 Temmuz´da Adana´daki İncirlik Hava Üssü´nde konuşlandı. Üsteki A-10 Thunderbolt II savaş uçağı sayısı böylece 12´den 15´e yükseldi.

Suriye ve Irak´taki DEAŞ hedeflerine karşı mücadele yürüten koalisyon güçleri ABD Hava Kuvvetleri 39´uncu Hava Kanat Komutanlığı öncülüğünde İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Katar´ın uçaklarından oluşuyor.
Tank avcısı olarak tanınan A-10 Thunderbolt II savaş uçakları, zırhlı araçlar ve tankların imhasında kullanılıyor. Önceki nesilleri Vietnam´da attıkları napalm bombalarla ün salan A-10 Thunderbolt II´nin ön bölümünde ´gau-8 avenger´ topu bulunuyor. 7 namlulu topu sayesinde saniyede attığı ortalama 70 mermi ile zırhlı hedeflere ciddi zararlar veren A-10 Thunderbolt II, zayıflatılmış uranyum içeren mermiler atma özelliğine sahip.
Alçak irtifada düşük hızlarda seyretme özelliğine taşıyan A-10 Thunderbolt II ayrıca sistem ve zırhı sayesinde hayatta kalma olasılığı yüksek olarak tanınıyor. Hasara karşı pilotun uçağı üsse geri döndürebilecek şekilde dizayn edilen ´tank katili´nin pilot kabini titanyum zırhla kaplı.
1. Körfez Savaşı kayıtlarında bazı A-10 uçaklarının, gövde ve kanatlarında 30 santimetre civarında uçaksavar mermi deliklerine rağmen üsse geri dönebildikleri dikkat çekiyor.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —