TANAL,
SİYASET 22.04.2020 10:45:00 523 0

TANAL, "TBMM’NİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI ÜZÜYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kemal Kılıdaroğlu liderliğinde Meclis’teki 23 Nisan oturumuna katılacaklarını aktaran Tanal, aynı hassasiyeti diğer parti liderlerinden, mensuplarından da beklediklerini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, açılışının 100’üncü yılında Meclis’in ciddiye alınmamasının, itibarının yerlerde sürünmesinin kendilerini son derece üzdüğünü dile getirerek, “Yaşadığımız, tartıştığımız, yakındığımız sorunların kaynağı olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte TBMM’nin etkinliği de azaldı. Denetim yetkisi elinde alınan, Cumhurbaşkanlığı’nın, yürütmenin gölgesinde kalan bir Meclis’le baş başa bırakıldık. Halbuki Mustafa Kemal Atatürk, Meclis’ten aldığı güçle işgalcilerin topraklarımızdan sökülüp atılmasını sağlamıştır. Bağımsız ve çağdaş Türkiye’nin temelleri TBMM’nin çatısı altında atılmıştır. Atatürk, ‘Meclis bir nazariye değildir. Bir hakikattir ve hakikatlerin en büyüğüdür& sözleriyle TBMM’nin değişmez konumunun, saygınlığının altını çizmiştir. CHP iktidarında parlamenter sisteme dönülerek Meclis’in eski konumuna, etkinliğine kavuşturulacağına hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

GENÇLER AKP VE SİYASETİNİ SPAMLAYACAK!

AKP iktidarının koronavirüs salgını sürecinde bile kutuplaştırma, dışlama, germe, insanları karşı karşıya getirme siyasetine başvurmasının, yurttaşlarca, Atatürk’ün Cumhuriyet’i, geleceğimizi emanet ettiği gençler ve çocuklar tarafından hayretle karşılandığını belirten CHP’li Tanal, şöyle devam etti: “İktidar dayanışmayı güçlendirerek tüm enerjisini salgınla mücadeleye harcayacağına CHP’li belediyelerle uğraşıyor. İyilikte yarışmak yerine belediyelerimizin işini, gelirini kaybeden vatandaşlara yardım elini uzatmasından rahatsızlık duyuyor. İktidarın talimatıyla belediyelerimizin bağış toplaması, ücretsiz ekmek dağıtması, sahra hastanesi kurması, 23 Nisan kapsamında evlerde kalanlara yönelik moral etkinliği düzenlemesi yasaklandı. CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahipleri için attığı adımlar engellenirken, AKP’li belediyelere ise yol veriliyor. Salgın sürecinde iktidarın izlediği ayrıştırıcı politikaya, CHP’li belediyelerin iyi niyetli çabasına 83 milyon şahit oldu. Salgın sonrasında bizleri yeni bir dünya bekliyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Korona dijital çağı hızlandırdı. Alışverişten eğitime, çalışma hayatından üretime, sosyalleşmeden sivil toplumun faaliyetlerine kadar birçok alışkanlığımız değişti. Evde kalmak zorunda olan, ebeveynleri işsiz kaldığı, ekmek tekneleri kapandığı için ihtiyaçları karşılanmayan çocuklar, İktidarın tavrını sorguluyor, yapılanları yanlış buluyor. Yeni dönemde AKP iktidarının ayakta durma şansı yok. Dijital çağdaki yeni nesil, AKP ve siyaset tarzını spamlayacak, engelleyecek. AKP, gençlerce istenmeyen, zararlı, önemsiz bir parti ilan edilecektir. Trollere, troliçelere teslim olan AKP, spamlana spamlana bitecek. Hep deniliyor ya; AKP’nin sonu ANAP gibi olacak. Hayır, AKP’nin sonu ANAP’tan daha beter olacak. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Gençlerimize, sandık başına giderken yapacakları tercihe güveniyoruz. ”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı