Tarih: 11.05.2018 22:59

?TAMAM´ VE ?SIKILDIK´ KAMPANYALARINA GÖZ DAĞI

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul´da düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı´nda Soylu, 24 Haziran´daki seçimlere yönelik açıklamalarında seçimlerin, dünyanın her yerinden, uluslararası toplum tarafından da yakından takip edileceğini belirterek  şunları söyledi:

?Seçim güvenliğini üç nokta ele almaktayız. Birincisi, kampanya ve propaganda döneminin güvenliği. İkincisi, seçim günü oy verme güvenliği ve üçüncüsü de seçim akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, listelerin, evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesi"

Dijital ortamdaki güvenliği  tesis etmek maksadıyla da , özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provokasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da, ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır. Elbette ki burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenliği bahane edip ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —