Tarih: 06.07.2017 06:53

Suudi Arabistan´dan Türkiye´ye tarafsız kalma istemi

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir, ?Katar politikalarını değiştirene kadar, boykot yürürlükte kalacak" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir, Katar´a uygulanan boykota ilişkin açıklamada bulundu. Bakan el-Jubeyir, Katar´ın politikaların daha iyi bir yönde değiştirene kadar boykot uygulamasının sürdürmeye karar verdiklerini açıkladı. El-Jubeir, "Katar politikalarını daha iyi yönde değiştirene kadar siyasi ve ekonomik boykot devam edecek" dedi.
Bakan, Katar´a karşı atılacak adımların "uygun zamanda" yapılacağını ve gelecek adımların uluslararası hukuka uygun olacağını belirtti.
Suudi Arabistan ve dahilindeki 6 ülke, 5 Haziran 2017 tarihinde terör destek verdiği gerekçesiyle Katar´la diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı. Ardından Haziran ayı sonlarında Kuveyt, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn´in ültimatomunu Katar´a 13 maddelik talep listesi sundu. Katar listenin, bağımsızlığı kısıtlayan liste olduğunu gerekçe göstererek, talep listesini reddetmişti.
"TARAFSIZ KALMAYA DEVAM EDECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Katar´a yeni yaptırım tehdidinin ardından konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr "Katar krizinde Türkiye´nin tarafsız kalmaya devam edeceğini ümit ediyoruz" dedi. (VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —