Tarih: 14.06.2018 23:10

SURUÇ´TA KAYGI VERİCİ VE ÜZÜCÜ SEÇİM KAVGASI: 4 ÖLÜ 8 YARALI

Facebook Twitter Linked-in

Hayatını kaybedenler arasında AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız´ın da ağabeyi de bulunuyor. Yıldız´ın 4 ağabeyi de olaylarda yaralandı.

Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde seçim çalışması yapan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile ziyaret ettiği esnaf arasında tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Suruç ilçesinde yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı silahlı saldırı sonrası bölgeden yükselen yoğun silah sesleri kameralara yansıdı.

Bölgeden yoğun silah sesleri yükseldi

Görüntülerde yoğun silah seslerinin yükseldiği ve vatandaşların bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı görülüyor.

Silah seslerinin kavgaya mı ait yoksa havaya ateş açan polislere mi ait olduğu ise öğrenilemedi.  

 Şanlıurfa Valiliği´bin , olaylarda 3 kişinin öldüğüne, 9 kişinin de yaralandığına dair açıklaması şöyle:

?14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa´daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?

Erdoğan: "Milletvekilimizin abisini PKK´lılar Öldürdü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul Yenikapı´da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada Suruç´ta kanlı sona eren seçim kavgasına değindi.

?Suruç´ta AKP milletvekili ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim? diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ?Milletvekilimizin abisi bu saldırıda PKK´lılar tarafından öldürüldü. Aynı şekilde kardeşleri de yaralı vaziyette, ağır olanlar var. İbrahim Halil Yıldız´ın seçim çalışmasına hazmedemeyen bunu kabullenmeyenler dün neyse bugün de aynıdır.?

Erdoğan saldırının, ?PKK ve HDP´nin Kürtler´in kanından beslenerek büyüme stratejisinden vazgeçmediklerini gösterdiğini? de dile getirdi. ?Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok bizim PKK ile sorunumuz var? diyen Erdoğan, ?Kürt kardeşlerimizin bu oyunu bozacaklarına inanıyorum? da dedi.

10 kişi gözaltında

Kavga, Yıldız´ın çarşıyı ziyareti sırasında, beraberindeki heyetle esnaf arasında çıktı. Ölenlerden ikisi de kavgaya karışan esnaftan.

Olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı.

Ölümle sonuçlanan kavga sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır" dedi.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa´daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Valilik, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındığını; adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım Suruç´taki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada ?Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir? ifadesini kullandı.

HDP´den açıklama

Ölümle sonuçlanan kavgayla ilgili olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu da bir açıklama yaptı. Suruç´ta yaşanan olay için ?son derece vahim´ ifadesi kullanıldı. Halka itidalli olma çağrısı yapılan açıklamada medyadan sorumlu bir dil kullanması istendi. Açıklamada Başbakan, İçişleri ve Adalet Bakanlarından da seçim güvenliğini sağlamaları istendi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ: ?HASTANELERDE GÜVENLİK SAĞLANSIN?

Türk Tabipler Birliği (TTB), Suruç´ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği olay hakkında bir açıklama yayınladı.

AKP´li milletvekili İbrahim Halil Yıldız´ın esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmada yaralananların hastaneye götürüldüğü, saldırıların hastane içinde de devam ettiği kaydedilmiş, CHP Suruç ilçe Başkanı Servet Gören, olayda yaralanan 2 kişinin, kaldırıldıkları hastanede infaz edildiğini öne sürmüştü.

İddialar üzerine TTB bir açıklama yayınlayarak, seçimler öncesinde hastane güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

TTB´nin açıklaması şöyle;

Bugün (14 Haziran Perşembe) öğleden sonra Şanlıurfa´nın Suruç ilçesindeki seçim çalışması esnasında gerçekleşen silahlı çatışmada, 3 kişinin öldürülüp 5´i ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. TTB olarak öncelikle yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralıların bir an önce tedavilerinin yapılması için yetkilileri gerekli ortamı sağlamaya davet ediyoruz.
 
Yaşanılan çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi´nin içerisinde de saldırıların devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmiş olduğu bilgisi, hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koymaktadır. Aynı zamanda yaralıların çevredeki devlet hastanelerine sevki için 112 ambulanslarının hizmet vermesinin engellendiğini de öğrenmiş bulunmaktayız.
 
Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmeti vermesinin engellendiğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamadığını göstermektedir.
 
Sağlık Bakanlığı´nı ve Şanlıurfa Valiliği´nin bir an önce bölgedeki sağlık kurumlarının hizmetlerini yapabilmesine yönelik gerekli önlemleri almasını ve kamuoyunu tatmin edici bir bilgilendirme yapmasını talep ediyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi

 İHA/HABER MERKEZİ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —