Suriye´de 4 Rus askeri öldürüldü

Suriye´de 4 Rus askeri öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, militanların Suriye´nin Deyr ez Zor kentine düzenlediği saldırı sonucunda 4 Rus askeri danışmanın öldüğünü, 3´ünün de yaralandığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Deyrizor kentinde rejim karşıtı grup tarafından düzenlenen saldırıda 2 Rus askeri danışman olay yerinde hayatını kaybetti. 5 Rus askeri danışman yaralı olarak hastaneye kaldırılırken 2´si doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtulamadı.

Açıklamada, ?Birkaç grup, gece saatlerinde Deyrizor kentindeki Suriye hükümet güçlerine bağlı topçu birliğine saldırdı. Suriyeli topçuların atışlarını yöneten 2 Rus askeri danışman olay yerine öldü. Saldırıda yaralanan 5 asker de hemen hastaneye kaldırıldı. Daha sonra 2 asker daha hastanede hayatını kaybetti? denildi.

Bakanlık, yaklaşık 1 saat süren çatışma sonucunda saldıran grup içerisindeki 43 kişinin öldürüldüğünü, silah yüklü yüksek hareket kabiliyetine sahip 6 aracın imha edildiğini kaydetti. Bakanlık, hayatını kaybeden tüm askerlere de devlet nişanı verildiğini de belirtti.(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Suriye askeri öldürüldü