Tarih: 28.11.2017 00:01

SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİNE ERTELEME

Facebook Twitter Linked-in

Devlet ajansı RIA Novosti, kimliği açıklanmayan bir ?diplomatik kaynağa? dayandırdığı haberinde, Soçi´de toplanması planlanan kongrenin Ocak´tan önce düzenlenmeyeceğini, muhtemelen Şubat ayında olacağını belirtti.

Rus diplomatlar, kongre için kesin bir tarih belirlememişti ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Suriye zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´yi 22 Kasım´da ağırlamasının ardından, toplantının Cenevre görüşmeleriyle paralel biçimde Aralık ayında yapılacağı yönünde spekülasyonlar yapılıyordu.

?Şam yönetimi Cenevre toplantılarına katılmıyor?

Bu arada, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat hükümetinin yarın başlayacak Cenevre görüşmelerine katılımını teyit etmediğini söyledi.

De Mistura BM Güvenlik Konseyi´ne yaptığı açıklamada, yardımcısının hafta sonunda Şam´daki temasları sırasında Suriye hükümetinin Cenevre´de BM öncülüğündeki görüşmelere katılacağını beyan etmediğini bildirdi.

De Mistura, hükümetin ?yakında haber vereceğini? söylediğini, dün gece de ?hükümetin bugün Cenevre´ye gitmeyeceği yönünde mesaj aldıklarını? belirtti.

BM Temsilcisi, ?Hükümetin kısa süre içinde yola çıkacağını ümit ediyor ve bekliyoruz? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —