Süper Lig´in en değerli kalecisi Beşiktaş´ta

Süper Lig´in en değerli kalecisi Beşiktaş´ta

Beşiktaş´ın Liverpool´dan kadrosuna kattığı Alman kaleci Loris Karius, Süper Lig´de piyasa değeri en yüksek olan kaleci konumunda. Değeri 12 milyon Euro olan Karius´u 6 milyon Euro ile Galatasaray´dan Muslera takip etti.

Spor Toto Süper Lig´de 2018-2019 sezonunda mücadele eden takımlarda bulunan yerli ve yabancı kaleciler içerisinde en değerlisi belli oldu. Alman internet sitesi Transfermarkt´ın verilerine göre zirvede Loris Karius var. Beşiktaş´ın İngiliz ekibi Liverpool´dan kiralık olarak kadrosuna kattı Alman kaleci Karius´un güncel piyasa değeri 12 milyon Euro. 25 yaşındaki file bekçisi ilk maçına Bursaspor deplasmanında çıktı ve kalesinde 1 gol gördü. 

Muslera ikinci sırada 
Listenin ikinci sırasında ise Süper Lig´de uzun yıllardır Galatasaray´ın kalesini koruyan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera var. Sarı-kırmızılılar ile Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan 32 yaşındaki eldivenin güncel piyasa değeri 6 milyon Euro. 

Berke´nin değeri 3 milyon Euro 
Fenerbahçe´nin Altınordu´dan bu sene kadrosuna kattığı Berke Özer´in güncel değeri ise 3 milyon Euro. Genç file bekçisiyle aynı değere sahip olan Başakşehir´in deneyimli ismi Volkan Babacan, listede Berke ile birlikte 3. sırada yer alıyor. Fenerbahçe´nin bu seneki bir başka yeni kaleci transferi Harun Tekin´in değeri ise 2 milyon 500 bin Euro olarak gösteriliyor. Harun´la aynı değere sahip olan Trabzonspor´un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak da ilk 5 içinde yer aldı. Türkiye´nin en değerli kalecileri arasında yer alan Berke, Fenerbahçe´nin UEFA´ya bildirdiği listede yer almadı. 

Volkan ve Kameni ilk 10 dışında 
Fenerbahçe´nin kadrosunda yer alan diğer kaleciler Volkan Demirel ve Kameni, ligdeki en değerli kaleciler sıralamasında ilk 10´a giremedi. Deneyimli file bekçisi Volkan Demirel´in güncel değeri 650 bin Euro, Kameni´nin de 450 bin Euro olarak belirtildi. 
Spor Toto Süper Lig´de yer alan kalecilerden güncel piyasa değeri en yüksek isimler şöyle: 

Loris Karius (Beşiktaş) - 12 milyon Euro 
Fernando Muslera (Galatasaray) - 6 milyon Euro 
Berke Özer (Fenerbahçe) - 3 milyon Euro 
Volkan Babacan (M. Başakşehir) - 3 milyon Euro 
Onur Kıvrak (Trabzonspor) - 2 milyon 500 bin Euro 
Harun Tekin (Fenerbahçe) - 2 milyon 500 bin Euro 
Lung (Kayserispor) - 1 milyon 500 bin Euro 
Ramazan Köse (Kasımpaşa) - 1 milyon Euro 
Hopf (Ankaragücü) - 900 bin Euro 
Serkan Kırıntıılı (A. Konyaspor) - 800 bin Euro 
Ibrahim Sehic (B.B. Erzurumspor) - 800 bin Euro 

(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı