Süper Lige penaltılar damga vurdu

Süper Lige penaltılar damga vurdu

Spor Toto Süper Lig´de 6. hafta bugün oynanacak Antalyaspor-Osmanlıspor karşılaşmasıyla tamamlanacak. Geride kalan maçlara baktığımızda ise çok ilginç bir istatistik karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar oynanan 8 mücadelede tam 9 penaltı oldu. Bunların 8´i gol

Son yılların en gollü başlangıcının yapıldığı Süper Lig´de 6. haftaya penaltılar damga vurdu. Antalyaspor-Osmanlıspor maçıyla tamamlanacak olan bu haftada takımlar 9 kez penaltı noktasına gitti. Şu ana kadar 29 golün atıldığı ligde 8 gol penaltı atışlarından geldi. Penaltı vuruşunu gole çeviremeyen tek isim ise Konyasporlu Skubic oldu.

En fazla penaltı Trabzon maçında

Süper Lig´de 6. haftanın açılış karşılaşması olan Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde 3 defa beyaz noktaya gidildi. Aynı zamanda bu haftanın en fazla penaltı atışı kullanılan maçı olarak da kayıtlara geçen mücadelede Trabzonspor´un tek penaltısını Burak Yılmaz gole çevirirken, Alanyaspor´da da Vagner Love, takımı adına kullandığı iki penaltı vuruşunu da ağlarla buluşturdu. Mücadele, Alanyaspor´un 4-3´lük üstünlüğü ile sona erdi.

Derbide 2 defa beyaz noktaya gidildi

Haftanın en önemli maçı olan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasına da penaltılar damga vurdu. Hakem Ali Palabıyık, derbide sarı-lacivertlilerin lehine 2 kez penaltı noktasına gitti. Giuliano ile Janssen de takımları adına kazanılan bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş´ı penaltıdan bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

Karabük´ü penaltı da kurtarmadı

Evinde Evkur Yeni Malatyaspor´u ağırlayan ve sahadan 4-2 mağlubiyetle ayrılan Kardemir Karabükspor da haftanın penaltı kazanan takımları arasına ismini yazdırdı. Yatabare, 56. dakikada penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını umutlandırsa da geri dönüş için yetmedi.

Göztepe´de 3 golün 2´si

Son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken ve şu an 13 puanla 3. sırada yer alan İzmir temsilcisi de 3-2 galip geldiği Sivas deplasmanında 2 defa penaltı kazandı. Takımını Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında sırtlayan isim olan Jahovic, söz konusu maçta beyaz noktadan 2 gol buldu.

Skubic fırsatı değerlendiremedi

Atiker Konyaspor´un Teleset Mobilya Akhisarspor´u 2-0 mağlup ettiği maçta Konya temsilcisi bir de penaltı kaçırdı. 90. dakikada beyaz noktada topun başına gelen Skubic, fırsatı değerlendiremedi. Üst direğe çarpan top sonrasında oyun alanını terk etti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı