Tarih: 09.08.2017 10:21

Süper Ligde yerli teknik adam üstünlüğü

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig´de 2017-2018 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla start alırken, 18 kulübün 10´unun geçen sezon çalıştığı teknik adamlarla yola devam ettiği ortaya çıktı. Interpress´in Anadolu Ajansı´nın (AA) hazırladığı verilerden derlediği bilgilere göre, Gençlerbirliği ve Türk futbolunun efsane başkanlarından merhum İlhan Cavcav´ın adının verildiği sezonda mücadele edecek 18 takımdan 8´inin ise yeni teknik direktörlerle yola çıkacağı belirlendi.

Beşiktaş, G.Saray ve Trabzonspor aynı, Fenerbahçe ise yeni hoca?

İki sezon üst üste şampiyon olan Beşiktaş ve geçen sezonu ikinci bitiren M.Başakşehir´in yanı sıra Galatasaray, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Alanyaspor ve Sivasspor´un geçen sezonu tamamlayan teknik direktörlerle yola devam edeceği saptandı. Türkiye Kupasının ardından Süper Kupa şampiyonu da olan A.Konyaspor´un yanı sıra Fenerbahçe, Bursaspor, E.Yeni Malatyaspor, Göztepe, Kardemir Karabükspor, Kayserispor ve Osmanlıspor´un ise teknik direktör değişikliğine giden ekipler olduğu tespit edildi.

Yeni sezonda Süper Lig´de mücadele edecek 18 takımdan 14´ü yerli teknik adamlar tarafından çalıştırılırken, kalan 4´ünü ise yabancı hocaların çalıştıracağı tespit edildi. Bu yıl yerli hocaların oldukça fazla şans bulduğu sezon başında 14 yerli hocaya karşı A.Alanyaspor´u Boşnak teknik adam Saffet Susiç, Bursaspor´u Fransız Paul Le Guen, Galatasaray´ı Hırvat Igor Tudor ve Kayserispor´u ise Rumen Marius Sumudica´nın çalıştıracağı belirlendi.(CO)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —