Tarih: 01.03.2022 14:55

SÜLEYMAN GİRMEN,” TARIM ALANLARININ AMAÇ DIŞI KULLANIMI KESİNLİKLE YASAKLANMALIDIR”

Facebook Twitter Linked-in

HABER:VAHİT ŞAHİN

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği eleştirdi. Girmen, "Tarım alanlarının başka bir amaçla kullanılmasına karşıyız" dedi.

Girmen, bu bölgede zeytinlik alanlarda maden aramaya yönelik izin olmasa da tarım sektörünün bir ferdi ve Ziraat Odası Başkanı olarak, tarımsal alanların amaç dışı kullanılmasına karşı olduklarını ifade etti.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen,  “Maden arama başka alanlarda yapılabilir. Ama kaybolan bir tarım alanını geri getirmek mümkün değildir. Ana gıda ürünlerini, örneğin buğdayı, paranız olsa dahi bulamayabilirsiniz. Son Ukrayna-Rusya krizinde olduğu gibi paramızla da buğday alamayacak duruma gelmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

"İleriyi görmek çok önemlidir" diyen Girmen,"Bakmak ile görmek arasında büyük bir fark vardır. Kimileri rant için bakar olaylara kimileri ise çok değişik şeyler görü. O nedenle bir kez daha diyorum ki, tarım alanlarının amaç dışı kullanımı kesinlikle yasaklanmalıdır" şeklinde konuştu.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —