Sokak hayvanları için ?yaz´ seferberliği

Sokak hayvanları için ?yaz´ seferberliği

Yaz aylarında sahipsiz sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını hızlandıran Karşıyaka Belediyesi, hayvanseverlere 2 bin adet su ve mama kabı dağıttı.

Yaz aylarında su ve mama bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanlarına Karşıyaka Belediyesi´nden yardım eli uzandı. Can dostlara yönelik hizmetleri ile hayvanseverlerin takdirini kazanan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı Karşıyakalılara 2 bin adet su ve mama kabı dağıttı. Çarşı içinde yapılan etkinliğe, gönüllü hayvanseverler ve vatandaşlar da katıldı. 

Beslenme odakları 150´ye çıktı 
Yaz boyunca dağıtımların süreceğini belirten belediye ekipleri, konu ile ilgili olarak vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Ayrıca, parklardaki sabit beslenme odaklarının sayısını da 150´ye çıkaran Karşıyaka Belediyesi, ihtiyaç olan noktalara yeni odaklar yerleştirmeye devam ediyor. 

Akpınar´dan çağrı 
Yaz aylarında can dostları susuz ve mamasız bırakmamak için çalıştıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ?Göreve geldiğimiz günden bu yana Karşıyaka´da nefes alıp veren her canlı için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayvan sevgisi hobi olarak görülmemelidir. Can dostlarımızı ?karne hediyesi´ olarak alıp daha sonra sokağa bırakmak yapılacak en büyük kötülüktür. Yaz aylarında can dostlarımızın susuz kalmaması için herkes kapısının önüne bir kap koymalı? diye konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı