Şoförler, kalp krizi geçiren yolcularını hastaneye yetiştirdi

Şoförler, kalp krizi geçiren yolcularını hastaneye yetiştirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi´ne ait otobüslerde kalp krizi geçiren 2 yolcu, şoförlerin duyarlılığı ile hastaneye yetiştirildi. Yapılan ameliyatlarla her 2 yolcuda sağlığına kavuşurken, şoförlerin örnek davranışları takdir topladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığında halk otobüsü şoförlüğü yapan Ali Bahadır Eratılmış ile Remzi Dinçer´in idaresindeki otobüste biri kadın 2 kişi aniden fenalaştı. Yolcularının fenalaştığını gören şoförler, hemen araçlarının dörtlülerini yakıp, güzergahtan çıktı. Yolcularını hastaneye yetiştiren şoförler, daha sonra normale döndü. Özellikle otobüsünde fenalaşan ve 5 damarı tıkalı olduğu belirlenen Abdulkerim Bilgün´ü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne ulaştıran Ali Bahadır Eratılmış, takdir topladı. Hastane acilinden giriş yapan Bilgün´ün yüzde 100 kapalı olan 2 damarı 35 dakika gibi kısa bir sürede açılırken, diğer 3 damarı da bir gün sonra açılarak sağlığına kavuşturuldu. 

"Ben ölüyorum, beni yetiştir´ dedi" 
Olayla ilgili İHA muhabirine konuşan şoför Ali Bahadır Eratılmış, yaklaşık 4 aydır Mersin Büyükşehir Belediyesi´nde otobüs sürdüğünü söyledi. Başladığı günden beri 28 nolu hatta çalıştığını kaydeden Eratılmış, ?23 Eylül´de de aynı hatta çalışıyordum. Üniversite hastanesinden Kipa´ya doğru döndüm. 34. Caddede ilerliyordum ve arkadan bir bayan yolcu gelip ?bir amca fenalaştı´ dedi. Bende hemen otobüsü durdurup, amcanın yanına gittim. Durumu iyi değildi, ?ben ölüyorum, beni yetiştir´ dedi. Bende hemen tabelayı kapatıp, güzergahtan çıkarak MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi´nin acil servisine otobüsü sürdüm? diye konuştu. 

"Yine olsa, yine yaparım" 
Daha önce başına böyle bir olayın gelmediğini belirten Eratılmış, ?Tabii o anda amcanın durumu gerçekten çok kötüydü. İlk başta ne yapacağımı şaşırdım ama amcanın durumu kötü olduğu için hemen güzergahtan çıkıp hastaneye sürdüm. O anda aklıma gelen ilk şey oydu. Aileyle henüz görüşemedim. O gün akşamında amcamızın kızı beni aradı ve teşekkür etti. Bende geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ben tabi o anda kalp krizi geçirdiğini bilmiyordum. Amcanın durumu şu anda iyiymiş. Şu anda gururluyum ve mutluyum. Yine olsa yine yaparım? dedi. 

(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı