Şırnak´ta PKK´dan eş zamanlı saldırı: 1 şehit

Şırnak´ta PKK´dan eş zamanlı saldırı: 1 şehit

Şırnak Merkez Güneyçam Köyü Üs bölgesi ile Şerivan Ormanları Sori Tepe mevkiinde operasyon yürüten güvenlik güçleri ile PKK´lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda 1 asker şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 06.00 sıralarında Şırnak Merkez Güneyçam Köyü Üs bölgesi´ne PKK´lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonrası PKK´lılar kaçarken, üs bölgesinden PKK´lıların muhtemel kaçış noktalarına havan topları ile atış yapıldı.

  Güneyçam´daki çatışma ile eş zamanlı olarak Şırnak Merkez Şerivan Ormanları Sori tepe mıntıkasında operasyona giden güvenlik güçleri ile PKK´lı teröristler arasında çatışma çıktı. PKK´lı teröristler tarafından açılan ilk ateşte 1 asker şehit olurken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Şehit askerin cenazesi helikopter ile 23´üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı´na oradan da ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.
  Kaçan PKK´lıların etkisiz hale getirilmesi için Namaz Dağı Üs Bölgesi´nden derin vadiler top atışları yapılırken, Atak tipi helikopter de operasyona destek veriyor.
  Bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. (Fİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı