Tarih: 10.07.2017 16:42

?SIRA ADALET TALEBİNİN İÇİNİN SOMUT BİR ŞEKİLDE DOLDURULMASINDA?

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Barolar Birliği´nce Adalet Yürüyüşü ve ardından yapılan miting ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

?1- Cumhuriyet Halk Partisi´nin başlattığı adalet yürüyüşünün son derece barışçıl ve başarılı şekilde tamamlanmasından mutluyuz.

2- Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, bu yürüyüş ve dünkü miting, "adalet" konusunu gündeme en etkili şekilde taşımıştır. 

3- Öte yandan, bizim yıllardır mücadelesini verdiğimiz hukuk devleti idealinin, Türkiye´de siyaset tarafından sahiplenildiğini ve bu talebin arkasındaki büyük gücün halk olduğunu görmek de hepimizi umutlandırmıştır. 

4- Yürüyüş sırasında protestoları dahi ders verir şekilde sükunetle karşılayan ve demokratlık örneği sergileyen Sayın Kılıçdaroğlu´na, bu önemli yürüyüşe iyi niyetle ve adalet özlemiyle katkı veren tüm vatandaşlarımıza, yürüşün güvenliğini sağlayan asker ve polislerimize teşekkürü bir borç biliriz. 

5- Şimdi bu talebin içinin somut bir şekilde doldurulması zamanıdır. Türkiye Barolar Birliği olarak özlemimiz; siyaset yapmayan ve siyasetten emir ve talimat almayan; bağımsız, tarafsız ve güven duyulan bir yargı sistemine kavuşmaktır. 

6- Bu yoldaki çalışmalarımıza bütün gücümüzle ve adalet yürüyüşünün yarattığı toplumsal farkındalığın desteğiyle devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.? 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —