Tarih: 25.01.2023 09:21

S.HALUK UYGUR’DAN ZOOM ÜZERİNDEN FOTOĞRAFÇILIK SÖYLEŞİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, yapay zekanın hızlı bir şekilde hayatımızın her alanına girerken, en hızlı girdiği alanlardan biri de şüphesiz fotoğraf olduğunu söyledi.

Uygur, "Hızla değişen dünyada, yeniden oluşan insan ilişkileri ve farklılaşan düşünme alanı içinde sanatın hala eski anlayışla sürmesi mümkün değil gibi görünmektedir. Sanat tarihini incelediğimizde yeni sanat akımlarının doğmasının, toplumsal değişimlerin olduğu dönemlere denk geldiğini görüyoruz zaten. Yapay zeka hızlı bir şekilde hayatımızın her alanına girerken, en hızlı girdiği alanlardan biri de şüphesiz fotoğraf. Eskiden ustalık sayılan birçok beceriyi artık cebimizde gezdirdiğimiz şeyler kendiliğinden yapıyor. Ve gelecekte ya onlar bizi tutsak edecek ya da biz onları aklımızla kontrole alacağız. Yani yeni bir yol bekliyor bizleri" dedi.

Uygur, “ADAFODlu dostlarla Zoom ortamında ilginç bir söyleşi olacak. İlginizi çektiyse sizleri de beklerim. 27 Ocak 2023 Cuma günü saat 20.30 da ZOOM da buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —