SEYHAN KIRSALINI KALKINDIRMADA İNOVATİF ÇÖZÜMLER MASAYA YATIRILDI
YEREL 29.01.2023 10:23:00 1140 0

SEYHAN KIRSALINI KALKINDIRMADA İNOVATİF ÇÖZÜMLER MASAYA YATIRILDI

Seyhan Kent Konseyi Kırsal Kalkınma Meclisi’nin gerçekleştirilen sekizinci yürütme kurulu toplantısında. kırsal bölgelerdeki tarımsal üretimin nasıl artırılabileceğine yönelik önemli kararlar alındı.

Üretim odaklı yönetim anlayışıyla kırsal bölgeleri kalkındırma hedefiyle kurulan Seyhan Kent Konseyi Kırsal Kalkınma Meclisi’nin gerçekleştirilen sekizinci yürütme kurulu toplantısında. kırsal bölgelerdeki tarımsal üretimin nasıl artırılabileceğine yönelik önemli kararlar alındı.

TEKNOLOJİNİN TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILACAK

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, yürütme kurulunu oluşturan akademisyenler, muhtarlar ve tarım paydaşlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, inovatif uygulamaların tarımsal üretime etkileriyle ilgili bir sunum yapıldı. Uydu, drone, cep telefonu gibi teknolojik cihazlar ve yazılımların kullanıldığı tarımsal üretim örnekleri masaya yatırıldı.

TARIMSAL ÜRETİMDE ÇAĞI YAKALAYAN ÇALIŞMALAR

Seyhan kırsalında tarımsal üretim yapan çiftçilerin teknolojik ve inovatif uygulamaları kullanımının yaygınlaştırılmasının önemi konusunda fikir birliğine varıldı. Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde tarımsal üretimde kullanılmak üzere tasarlanıp, deneme uçuşlarına başlanan drone ile ilgili bilgiler veren Başkan Akay, Seyhan Belediyesi’nin tarımsal üretimde çağı yakalayan, bilimsel çalışmalarının yanı sıra toprak ve su kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalarından kesitler aktardı.  

SEYHAN’IN TARIMSAL ENVANTERİ ÇIKARILACAK

Seyhan kırsalını geliştirmeye yönelik çalışmaların ve kaynakların amacına uygun olarak planlanabilmesi amacıyla, geniş kapsamlı, kırsal bölgelerin demografik ve sosyo-ekonomik yapısını,  tarımsal üretimin durumunu analiz edip, durum tespiti yapmaya yönelik bir envanter çalışması yapılması ve bu çalışma sonucunda izlenecek yol haritasının belirlenmesi de kararlaştırıldı.

KIRSAL KALKINMAYI SAĞLAMAK İÇİN DOĞRU VERİYE İHTİYAÇ VAR

Kırsal kalkınmayı gerçekleştirebilmek için doğru verilere sahip olunması gerektiğini belirten Başkan Akay, “Verileri iyi toplamalı ve analiz etmeliyiz. Bu veriler hem köyden kente göçü önlemek hem de tarımsal üretimi ve verimi artırma konusunda çok önemli bir işleve sahip olacak” dedi.

KIRSALDAKİ SOSYAL İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK PROJELER

Kırsalda yaşayan bireylerin sosyal ihtiyaçlarını yaşadıkları bölgelerde karşılayacak projeler üzerinde çalıştıklarını da dile getiren Başkan Akay, üniversitedeki teorik eğitimin alanda uygulamayla bütünleştirilmesinin önemini vurguladı.

ÜNİVERSİTE İLE TARIMSAL EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde girişimcilere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak verilecek arıcılık, avokado, sürdürülebilir tarım, budama, tıbbi aromatik bitki üretimi, narenciye yetiştiriciliği gibi eğitimleri içeren tarımsal eğitim projesi konusunda işbirliği yapılması da kararlaştıran bir diğer konu oldu.

SEYHAN’I TARIMSAL ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRME KARARLILIĞI

Toplantıda gıda kıtlığı tehlikesine karşı durum tespitinin yapılarak, acil gıda eylem planı hazırlanması, Adana’da gerçekleştirilecek kooperatifçilik fuarına hazırlık yapılması gibi konular da ele alınırken, Başkan “Seyhan’ın bereketli topraklarını planlı, bilimsel ve katma değer yaratan bir anlayışla, kent ve ülke ekonomisine yön verecek bir üretim merkezi hale getirme konusunda, sizlerin de desteğiyle  kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli