SEYHAN BELEDİYESİ PANDEMİYE KARŞI MÜCADELEYİ BIRAKMIYOR
YAŞAM 7.04.2021 10:57:00 712 0

SEYHAN BELEDİYESİ PANDEMİYE KARŞI MÜCADELEYİ BIRAKMIYOR

Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, Covid-19 pandemisinin geride kalan bir yıllık döneminde tüm olanaklarını, virüsle mücadele çalışmaları için seferber etti.

Seyhan’ın 96 mahallesinde günlük 1 milyon metrekare ortam dezenfeksiyonu çalışmalarına aralıksız sürdüren Seyhan Belediyesi, sıcak yemek, çorba, gıda kolisi, hijyen paketi, maske, çocuklara oyuncak ve kıyafet, Halk Kart, kırtasiye gibi sosyal yardımlarla vatandaşlara, esnafa, özel tiyatrolara, amatör spor kulüplerine destek olurken, Covid-19 hastaları için Pozitif Taksi, 65 yaş üstündeki vatandaşların Covid-19 aşıları için sağlık kuruluşlarına naklini ücretsiz sağlayan Aşı Taksi uygulamasını da aralıksız sürdürüyor.

HİÇ KİMSE YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE…

Seyhan Belediyesi Covid-19 pandemisiyle mücadelede örnek çalışmalara imza attı. Pandeminin yayılmasını önlemeye ve Seyhan’da yaşayan halkın ekonomik ve sosyal sorunlarının iyileştirilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, pandemi döneminde 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara 200.230 adet sıcak yemek, 23.125 adet çorba ikram edilerek, hiçbir vatandaşın yatağa aç girmemesi için öncülük yapıldı.

YAŞLI, ENGELLİ, KİMSESİZ, YARDIMA İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARLA ESNAFA GIDA KOLİSİ

Pandemi döneminde yardıma ihtiyacı olan 2.812 aileye Halk Kart’la maddi yardım sağlanırken, yaşlılara, engellilere, kimsesizlere ve yardıma muhtaç vatandaşlara 19 bin adet gıda kolisi desteği verildi. Ayrıca, ihtiyaç sahibi 450’si berber ve kuaför, 250’si kafe, 120’si lokanta, 200’ü müzisyen olmak üzere 1.100 esnafa da gıda kolisi yardımı yapıldı.  

HİJYEN PAKETİ DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.958 adet, dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve çoğunluğu şiddete maruz kalmış olan kadınlara da 1000 adet hijyen paketi desteği verildi.  

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA MASKE VE ELDİVEN

Seyhan Belediyesi, Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin ardından Başkan Akay’ın talimatıyla Türkiye’de ilk bez maske üretimini gerçekleştiren belediyelerden biri oldu. Dikimevinde üretilen 900 bin bez maske ile 630 bin cerrahi maske olmak üzere toplam 1 milyon 530 bin yetişkin maskesi, 15 bin çocuk maskesi ile 130 bin cerrahi eldiven ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN KIYAFET VE OYUNCAK

Pandemi döneminde yardıma ihtiyacı olan ailelerin çocukları da unutulmadı. Dikimevi’nde üretilen 2.000 mont, 2.500 eşofman takımı ile 10 bin adet oyuncak ve kıyafet çocuklara dağıtıldı. Pandemiyle mücadele önlemleri kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan belediye kreşlerinde üretilen 1.700’den fazla oyuncak ile 200’den fazla atkı ve bere, Aladağ yurt yangınından etkilenen ailelerin yaşadığı köylerdeki çocuklara, Seyhan’da yoksul ailelerin çocuklarına dağıtılarak, çocukların yüzleri güldürüldü. 36 mahallede 4.200 çocuğa kırtasiye malzemesi desteği verilirken, uzaktan eğitim olanağından yoksun öğrenciler için Yeşilyuva, Yeşilyurt ve Fatih Bilgievleri hizmete açıldı. 

AYNİ VE NAKDİ YARDIM

Pandemide 230 vatandaşa evde sağlık ve bakım hizmeti veren Seyhan Belediyesi, Halk Kart uygulamasının dışında da ihtiyaç sahibi 119 vatandaşa nakdi yardım yaptı, 2.380 adet “Hoşgeldin Bebek” paketini yeni doğan bebeklerin ailelerine ulaştırdı.

ENGELLİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRILAN HİZMETLER

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 174’ü manüel, 50’si akülü olmak üzere 224 tekerlekli sandalye, görme engelli 30 vatandaşa görme engelli bastonu, yürüme güçlüğü çeken vatandaşlara 15 adet yürüteç, özel bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara da 23 adet hasta karyolası, 5 adet şişme hasta yatağı, 5 adet klozetli tekerlekli sandalye ve 750 adet hasta alt bezi yardımında bulunuldu. Engellilere 7 noktada akülü sandalye şarj istasyonu hizmeti de verilen Seyhan’da engelli bireylere 450 hukuki, 250 psikolojik danışmanlık hizmeti de ücretsiz olarak sunuldu.

PANDEMİYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÖRNEK UYGULAMALAR

Covid-19 testi pozitif çıkan 1.400 vatandaşın sağlık kuruluşlarına naklini sağlayan “Pozitif Taksi” ve  65 yaş üstündeki vatandaşların Covid-19 aşılarını yaptırmak üzere sağlık kuruluşlarına naklini sağlayan “Aşı Taksi” hizmetiyle pandemiyle mücadele ve pandeminin yayılmasını önleme konularında öncülük yapıldı.

HİJYENİK SEYHAN

80 kişilik dezenfeksiyon ekibiyle Seyhan’ın 96 mahallesinde, 8.152 sokağın günlük 1 milyon metrekare alanda ortam dezenfeksiyonu gerçekleştirilirken, 119 aile sağlığı merkezinin, 327 eczanenin, 3.147 bina, kurum ve işyeri ile 221 ibadethanenin dezenfeksiyonu düzenli olarak sürdürülüyor. Vatandaşların özel araçları, taksiler, dernek, vakıf ve diğer STK’lar ile apartmanların ortak kullanım alanları ile Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların evlerinin de dezenfeksiyon işlemi sürüyor.

95 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE MADDİ YARDIM

Pandemi döneminde sokağı çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstündeki ve Covid-19’a yakalanıp tedavi süreci evde devam eden vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik alış-veriş hizmeti de verilirken, kısıtlama dönemlerinde “Balkonda spor”, “evde spor’ etkinlikleri ile spor halkın ayağına götürüldü. 33’ü futbol kulübü, 62’si salon sporları olmak üzere toplam 95 amatör spor kulübüne nakdi, 10 okula da ayni yardım yapıldı.

KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ KAPALI ALANLARDAN ÇIKARILIP HALKA GÖTÜRÜLDÜ

Toplumsal yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan kültür-sanat etkinlikleri de kısıtlama dönemlerinde kapalı alanlardan çıkarılıp, hem evlere taşındı hem de düzenlenen çevrimiçi etkinliklerle halka ulaştırıldı. “Evde Kal” sosyal medya etkinlikleri kapsamında, sosyal medya hesaplarından yayınlanan yetişkin ve çocuk oyunları; Sanem Kasapoğlu eğitmenliğinde hazırlanan 8 adet müzik videosu, Psk. Hatice Ertuğrul danışmanlığında hazırlanan 8 adet psikolojik destek videosu, Adana’ ya dair yaşanmış öykülerin seslendirildiği videolar belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Gezici sanat etkinlikleri çerçevesinde 10 farklı mahallede “Pikap Sahne Sokağınızda” çalışması, “Sanat Sokağınızda” etkinlikleriyle, pandemi kuralları doğrultusunda sinema ve tiyatro gösterimleri yapıldı.  Şehir Tiyatrosu’nun “Mıstık ile Fıstık”, “Mahallede Şenlik Var” oyunları sekiz mahallede 5’er günlük programlar şeklinde sahnelendi.

ÖZEL TİYATROLARA DESTEK

Perdelerini kapatmak zorunda kalan ve sıkıntılı günler geçiren yerel özel tiyatrolara destek amacıyla iki kez 4 farklı çocuk oyununun özel tiyatrolar tarafından sahnelenmesi sağlandı.  “Belediyeniz yanınızda”,  “Sanat Eve Sığar”, etkinlikleriyle çevrimiçi şiir dinletisi ve çocuk tiyatro oyunları gösterimleri ile  “Müzik Hiç Susmasın” etkinliği kapsamında çevrimiçi konser dizisi gerçekleştirildi. Ayrıca belediyenin sosyal medya hesaplarından ‘Kedi ve köpek bakım önerileri’, hikaye ve masal anlatımları, kukla ile oyuncak yapımı ve sağlık programları ile kreş öğretmenlerinin okul öncesi çağındaki çocuklara yönelik olarak hazırladığı 139 eğitici-öğretici video yayınlandı. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli