Tarih: 07.04.2023 09:03

SEYHAN BELEDİYE MECLİSİNE AKAY BAŞKANLIK ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Seyhan Belediye Meclisi, Başkan Akif Kemal Akay, kâtipler Gülcan Bingöl ve Hacice Yılmaz’ın divanda yerini almasıyla açıldı. Seyhan Belediye Meclisi Nisan ayı dördüncü birleşiminde 2 madde daha görüşüldü.

Gündem dışı konuşmaların yapılmadığı mecliste, gündemde bulunan Belediyenin, kendi malı olan veya imar planlarının tatbiki sonucu kamulaştırmadan artan parçalarla, istikameti değiştirilen veya kapanan yol ve meydanlarda hasıl olan sahalardan müstakil inşaata elverişli olmayan parçalarını, bitişiğindeki arsa veya bina sahibine bedel takdiri suretiyle satması, gayrimenkul sahiplerinin yola giren yerlerden dolayı tahakkuk eden istihkaklarını bedel takdiri suretiyle değiştirmesi ve komşu gayrimenkul sahibi takdir edilen bedelle satın almaktan imtina ederse, şuyulandırıp satması konusunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu müşterek komisyona havale edildi.

Diğer madde olan Seyhan İlçesi, Bahçeşehir Mahallesi, Otogar alanına yönelik, Adana 2. İdare Mahkemesinin 2021/684 E. 2022/465 K. sayılı iptal kararı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu teklifi de müşterek komisyonlara havale edildi.

Seyhan Belediyesi Nisan ayının son toplantısında ise gündemde olan 2022 Yılı Denetim Komisyonu Raporunun Okunması ile 2022 Yılı Faaliyet Raporunun Görüşülmesi gerçekleştirilecek.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —