Tarih: 24.03.2022 08:44

Sevim Tekin Anadolu Lisesi öğrencileri İspanya’yı ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Sarıçam’da eğitim veren Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2020 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi “Researching European and Cultural Heritage to Share”in üçüncü hareketliliğini 7-11 Mart 2022 tarihleri arasında İspanya’nın Figueres şehrinde gerçekleştirdi.

Sevim Tekin Anadolu Lisesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Avrupa’nın kültürel miraslarının araştırılması ve korunması konulu projenin üçüncü hareketliliği olan İspanya Hareketliliği katılımcı 6 ülkenin öğretmenlerini ve öğrencilerini bir araya getirdi. Proje ortakları Fransa, İspanya, Portekiz, Romanya, Türkiye ve Yunanistan’nın katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette, öğretmenler ve öğrenciler kültürel miras ile ilgili workshoplara katılıp ortak ürünler çıkartmışlardır.

Etkinliğin ilk gününde Figueres’teki ev sahibi okulda İspanyol kültürü ve mirası hakkında bilgilendirme yapılmıştır ve şehrin kısa bir tanıtımı yapılmıştır.

Hareketliliğin ikinci gününde; Cadaqués, Portlligat ve Cap de Creus’ de bulunan tarihi ve kültürel alanlar tanıtılmıştır. Ünlü ressam Salvador Dali ile ilgili bu bölgede bulunan eserler hakkında bilgiler edinmişlerdir. Dali Museum, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ziyaret edilmiş, rehber tarafından tanıtılmıştır.

Hareketliliğin üçüncü gününde;Empuries’ deki the Greek Archeological ensemble’a ziyaret düzenlenmiş ve Antik Roma hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.  Girona ve şehirde bulunan tarihi katedral, Yahudi sokağı  ve bölgenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi edinmişlerdir. “Human Towers experience” olarak bilinen bölgenin kültürel mirası hakkında kısa bir gösteri izlemişlerdir.

Hareketliliğin dördüncü gününde; öğrenciler hafta değerlendirmesi olarak, bölgenin kültürel mirası ile ilgili bilgileri sunum haline getirerek etkinlikler oluşturmuşlardır. Öğretmenler de hafta değerlendirmesi ve sonraki hareketlilikte yapılacak etkinliklerle alakalı planları ve programları düzenlemişlerdir. Gün sonunda, sertifika töreni yapılmıştır. 

Hareketliliğin beşinci gününde; Barselona’da kısa bir şehir turu yapılmıştır; Palau de la Musica, Sagrada Familia ve Gaudi’nin eserleri, öğretmenlere ve öğrencilere tanıtılmıştır.

Projenin sonraki hareketliliğinin, tüm ortak ülkelerden öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla  2022 yılının Kasım ayında Portekiz’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.”

(vş)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —