Tarih: 13.12.2017 12:06

Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Yüreğir´de

Facebook Twitter Linked-in

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ?Adananalı Güreş severlerlere  ?Avrupa,  Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül´de Adana´da mindere çıkacak. Bu tarihi günü Adanalı vatandaşlarımızın kaçırmamasını öneriyorum. Bütün hemşerilerimizi güreşlere bekliyorum.? dedi.

Şubat ayında Adana tarihinde ilk defa Büyük Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonası´na ev sahipliği yapan Yüreğir Belediyesi yine bir ilki daha yapıyor. Yüreğir Belediyesi´nin katkılarıyla 21-24 Aralık ?da, Adana tarihinde ilk defa Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası´na ev sahipliği yapacak.

Türkiye Güreş Federasyonu, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan´ın girişimleri ile Büyük Erkekler Serbest Türkiye Şampiyonası´nı Adana´ya verdi. Yüreğir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Şampiyonaya Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler mindere çıkacak. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonası´nda madalya alan Güreşçilerin yanı sıra, illerinde 1. olan 600´ün üzerinde Güreşçi Olimpiyatlardan sonra ilk defa Adana´da Güreş tutacaklardır. 21 Aralık´ta Yüreğir Serinevler Spor Salonu´nda saat 10´da başlayacak şampiyona öncesi açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana´da ilk defa böyle büyük bir Güreş organizasyonu gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz ?Öncelikle organizasyonun kentimizde yapılması talebimizi geri çevirmeyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Musa Aydın´a teşekkür ediyorum. Girişimlerimizle Adana çok önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Olimpiyatlardan sonra ilk defa Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Güreşçiler Adana´mızda mindere çıkacak. Bu bereketli topraklardan İsmet Atlı, Mehmet Kartal, Mustafa Kurt, Kemal Dişiçürük, Ayhan Taşkın, Hüseyin Atlı, Seyit Işırlı, Kuddusi Özdemir, Fevzi Gökdoğan, Ali Akaya ve Celal İnceler´ler çıkmıştır. Bu topraklarda ata sporumuzu yaşatmanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sevinci, bu mutluluğu bizimle yaşamak isteyen bütün hemşerilerimizi güreşlere bekliyoruz.? şeklinde konuştu.(CO)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —