Serap Özçelik Arapoğlu´dan sezona altın madalyalı başlangıç

Serap Özçelik Arapoğlu´dan sezona altın madalyalı başlangıç

Karatede 2019 sezonu Fransa´nın başkenti Paris´te düzenlenen Karate 1 Premier Lig etabıyla başladı. Milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu´nun altın madalya kazandığı organizasyonu Merve Çoban ile Erkek Kata Milli Takımı da bronz madalya ile noktaladı.

Dünya Karate Federasyonu´nun (WKF) her yıl düzenlediği ve 2019´da yedi etap üzerinden organize edilecek Karate 1 Premier Lig´de sezonun ilk etabı Fransa´da yapıldı. 25-27 Ocak tarihleri arasında başkent Paris´te düzenlenen müsabakalarda 8 kadın, 12 erkek karateciyle katılım gösteren Büyükler Karate Milli Takımımız, bir altın, iki bronz madalya kazandı. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları´na puan veren müsabakalar arasında yer alan Karate 1 Premier Lig´in Paris etabında 82 ülkeden 776 karateci mücadele etti. 2018´i Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olarak kapatan Serap Özçelik Arapoğlu, sezona altın madalyalı bir başlangıç yaptı. Kumite 50 kiloda 2018 Dünya Şampiyonası finalinde kaybettiği Japon Miho Miyahara´yı 6-0 yenen Serap, rakibinden hem rövanşı aldı hem de 2019´un ilk müsabakasında şampiyonluğa ulaştı. 

Merve Çoban´dan bronz madalya 
Kumite 61 kiloda üçüncülük maçına çıkan Merve Çoban ise karşılaştığı İranlı Rozita Alipourkeshka´nın diskalifiye olmasıyla bronz madalya ile organizasyonu noktaladı. Avrupa üçüncülüğü ve dünya beşinciliği bulunan Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Kutluhan Duran´dan oluşan Erkek Kata Milli Takımımız da yenilenen kata sisteminde Fransa´yı (Puan: 24.68 - 23.40) mağlup ederek üçüncülük kupasının sahibi oldu. 
2017´nin ardından 2018´de de sıkletinin en iyisi olan Serap Özçelik Arapoğlu ile Eray Şamdan, Burak Uygur ve Uğur Aktaş ödüllerini, Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos´un elinden aldı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı