Tarih: 24.05.2023 11:27

SEÇİME AZ SÜRE KALA SİYASETTE MONTAJ VİDEO POLEMİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Seçim yarışında öne çıkan, politikalar ve vaatler değil montajlı videolar ve kasetler oldu. İktidar, seçmen algısını gerçek dışı unsurlarla değiştirmeyi amaçladığı girişimlerini tüm yalanlamalara rağmen ısrarla sürdürdü.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk tur öncesinde düzenlediği mitinglerde, Millet İttifakı'nın seçimler için yayımladığı "Haydi" isimli kampanya filmine montajla eklenen PKK görüntülerini izlettirmişti. Montajlanan videoda, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasına Murat Karayılan dahil bazı PKK liderlerinin görüntüleri eklenmişti.
Muhalefetin yalanladığı görüntüler önceki akşam TRT yayınında Erdoğan'a yeniden soruldu. Erdoğan ise verdiği yanıtta, "Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. 'Haydi, haydi, haydi' türü. Anladınız mı? Kandil'dekilerle bu şekilde, ama montaj, ama şu, ama bu... Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler" ifadelerini kullandı.
'Montaj' eleştirilerine 'terör' suçlaması
Erdoğan'ın açıklaması muhalefet ve kamuoyu tarafından 'montaj itirafı' olarak yorumlandı. Videonun PKK tarafından üretildiğini ima eden Erdoğan'ın açıklamaları ise 'dezenformasyon' eleştirilerine yol açtı.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —