SAVUNMA SANAYİSİ YENİ ÜRÜNLERİNİ İLK KEZ MRBS’DE TANITTI
YAŞAM 7.10.2021 11:19:00 689 0

SAVUNMA SANAYİSİ YENİ ÜRÜNLERİNİ İLK KEZ MRBS’DE TANITTI

3. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde 110 savunma sanayi firması gösteri yaptı.

İçişleri Bakanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın destekleriyle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından hayata geçirilen 3. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi - MRBS, 5-6 Ekim 2021 tarihlerinde Hacettepe Beytepe Kongre Merkezi’nde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, büyükelçilikler, savunma sanayinin önde gelen temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

3. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ne 110 savunma sanayi firması ve yaklaşık bin 500 ziyaretçi katıldı. Önemli ticari görüşmelerin ve anlaşmaların gerçekleştiği MRBS’de, savunma sanayinin önemli oyuncuları da Türkiye ile dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerini tanıttı.

MRBS’de ilk kez görücüye çıktılar

MRBS’nin fuar alanında birçok yeni proje de ilk kez görücüye çıktı. Meteksan, keşif gözetleme yapan, uç karakol görevi gören, otonom insansız kara aracını MRBS’de ilk kez sergiledi. Turaç firmasının anti-drone fişekleri, Robit Teknoloji'nin ise  kendine özgü operasyon ve veri merkezi ile gözetleme sistemine sahip sınırın mobil bekçisi Droad’ı ilk kez tanıtılan projeler arasında yer aldı.

Zirve’de sektörün gündemindeki konular tartışıldı

İki gün süren MRBS’de 3 özel sunu konusu ve 7 oturum da gerçekleşti. MRBS’de, Mekansal İstihbarat Ediniminde Radar Kullanımı: Fırsatlar ve Gelişme Alanları, 3. Dünya Savaşında Sınır Güvenliğinin Önemi, İnsansız Hava Araçları ve Sınır Güvenliği konulu özel sunular gerçekleşti. MRBS’nin yoğun ilgi gören oturum konuları ise şunlar oldu: Anti-Drone Radar Sistemleri, Terör ve Hudut Güvenliği, Dijital Denizcilik ve Haberleşme, T.C. İçişleri Bakanlığı Özel Oturumu: Teknolojik Entegre Sınır Yönetimi ve Gözetleme Sistemleri, TÜBİTAK BİLGEM Özel Oturumu: Sınır Güvenliği Özel Teknolojileri, Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Oturumu: Sahil Net Projesi, ROKETSAN Özel Oturumu: Sınır Güvenliğinde Asimetrik Tehditlere Karşı Yenilikçi Teknolojiler.

MRBS önemli bir ticari iş birliği platformuna dönüştü

MRBS’nin kapanışında bir konuşma yapan MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz şunları söyledi: “MRBS’yi dört katı büyüklüğe ulaştırmaktan ve sanayicilerimiz için önemli bir iş birliği platformu haline dönüştürmekten dolayı çok mutluyuz. Her geçen gün kendisini daha da geliştiren yerli ve milli savunma sanayimiz, Türk sanayisinin ve özellikle KOBİ’lerin gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor. MÜSİAD olarak biz de her zaman sanayicilerimizin yanında olmaya ve geliştirdiğimiz ticari platformlarla onları desteklemeye devam edeceğiz. Bu noktada İçişleri Bakanlığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’na bizden desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyoruz.”

Bakan Soylu ve Varank MRBS’ye katıldı

MRBS’nin açılışını, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz ve MÜSİAD Ankara Savunma Sanayii Sektör Kurulu Başkanı Sayın Fatih Altunbaş yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu MRBS’nin ilk gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise MRBS’nin ikinci gününde fuar alanını ziyaret ederek, geliştirilen yeni ürünlerle ilgili bilgi aldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli