Tarih: 25.05.2018 16:16

ŞAMPİYONLAR LİGİ´NDE FİNAL

Facebook Twitter Linked-in

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali İspanyol ekibi Real Madrid ile İngiliz temsilcisi Liverpool arasında yarın TSİ 21.45´te Ukrayna´nın Kiev şehrinde oynanacak. Real Madrid 13. kez kupayı müzesine götürmek için sahaya çıkacekken, Liverpool ise 6. zaferini elde etmek istiyor. 

Real Madrid´in yolculuğu 
Real Madrid bu sezon Devler Ligi´ne Borussia Dortmund, Apoel ve Tottenham´ın yer aldığı H Grubu´nda başladı. Grupta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Madrid, 13 puan toplayarak ikinci sırada yer aldı. Son 16 turunda Fransa´nın güçlü ekibi Paris Saint-Germain ile eşleşen Real Madrid, rakibini 3-1 ve 2-1´lik skorlarla geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final ilk maçında Juventus´u deplasmanda 3-0 mağlup eden Madrid, rövanşta 3-1 mağlup olmasına rağmen yarı finale çıktı. Bu kez Alman devi Bayern Münih´in rakibi olan eflatun-beyazlılar, ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanırken, rövanşta rakibi ile 2-2 berabere kalarak finalin kapısını araladı. 

Bu sezonun flaş ekibi Liverpool 
Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi´ndeki performansı ile dikkat çeken Liverpool turnuvaya play-off´ta Hoffenheim´ı eleyerek geldi. E Grubu´nda Sevilla, Spartak Moskova ve Maribor ile mücadele eden Liverpool, aldığı 3 galibiyet, 3 beraberlikle zirvede yer aldı. Son 16 turunda Porto karşısında ilk maçı deplasmanda 5-0 gibi farklı bir sonuçla kazanan Liverpool, ikinci maçı rölantiye aldı ve 0-0 beraberlikle üst tura çıktı. Çeyrek finalde Premier Lig şampiyonu Manchester City´nin rakibi olan Liverpool, 3-0 ve 2-1´lik galibiyetlerle yarı finale yükseldi. Cengiz Ünder´in forma giydiği ve Barcelona´yı eleyerek dikkat çeken Roma´nın rakibi olan İngiliz ekibi, ilk maçı 5-2 kazanırken, deplasmandaki rövanşta rakibine 4-2 mağlup olarak finale yürüyen taraf oldu. 

Gözler Ronaldo ve Salah´ta 
Real Madrid ile Liverpool arasında 70 bin kişilik NSC Olimpiyskiy Stadyumu´nda oynanacak dev finalde gözler Cristiano Ronaldo ve Mohammed Salah´ın üzerinde olacak. Real Madrid´in Portekizli yıldızı Ronaldo, bu sezon Devler Ligi´nde oynanan 12 maçta 15 gol, 3 asistlik performans sergiledi. 
Liverpool´un Mısırlı yıldızı Mohammed Salah da bu sezon sergilediği performansla göz doldurdu. Takımıyla bu sezon 14 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Salah 11 gol, 4 asist ile Liverpool´a katkı sağladı. 

Düdük Mazic´de 
Yarın oynanacak zorlu karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu´ndan Milorad Mazic yönetecek. Mazic´in yardımcıları ise yine vatandaşları Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak. Mazic bu sezon 5 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 7 Avrupa mücadelesinde görev yaptı. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —