SALİH MÜSLİM SERBEST

SALİH MÜSLİM SERBEST

Çekya Mahkemesi, terör örgütü PYD´nin eski lideri Salih Müslim´i serbest bıraktı.

Çekya´nın başkenti Prag´da önceki gün gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK´nın kırmızı bültenle aranan eski eş bakanı Salih Müslim, davanın görüleceği Prag Şehir Mahkemesine getirildi. Çekya mahkemesi Salih Müslim´i 8 dakika süren duruşmada serbest bıraktı.

BEKİR BOZDAĞ: "ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, teröristbaşı Salih Müslim´in serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ," Çekya mahkemesinin Salih Müslim kararı iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyecek bir karardır. Terör örgütüne destek kararıdır. Uluslararası hukuka aykırı karardır" dedi.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bekir Bozdağ, Çek mahkemesinin terörist başı Salih Müslüm´ü serbest bırakması hakkında, ?Bu karar, teröre çok net bir destek kararıdır? dedi. Bekir Bozdağ, kararın uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, ?Terörle mücadele konusunda ortaya konulan ortak iradeye de aykırı bir karardır? dedi. Bozdağ, kararın Türkiye-Çekya ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini de belirtti.

Müslüm´ün serbest bırakılmasının kendilerini şaşırtmadığını anlatan Bozdağ, ?AB üyesi ülkelerin bu tip konularda Türkiye´ye bakışları ortadadır. Bizim için şaşırtıcı değil? ifadelerini kullandı.

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: SALİH MÜSLİM SERBEST