Tarih: 13.03.2021 11:39

"Sağlık çalışanlarının ekonomik sorunları katlanarak büyüdü"

Facebook Twitter Linked-in

Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekti, taleplerini sıraladı

"Sendikamız Genel Sağlık-İş’in anketi; sağlık çalışanları üzerindeki fiziksel ve ruhsal sağlığı etkileyen faktörlerin pandemi sürecinde daha da derinleştirdiğini göstermektedir" diyen Bacaksız, "Sağlık çalışanlarının ekonomik sorunları da katlanarak büyümüştür. Anketimizde de yer alan gelir düzeyleri göstermiştir ki sağlık çalışanları yoksulluk rakamlarının çok altında gelir düzeyine sahiptir" ifadesini kullandı.

Pandemiyle mücadelenin kahramanı sağlık çalışanlarının yoksullukla baş başa bırakılmasının vicdanları yaraladığını dile getiren Bacaksız, "Her dört sağlık çalışanından neredeyse üçünün gündelik yaşamlarını sürdürmek için borçlanmak zorunda kalması son derece kaygı vericidir.  Siyasi iktidar, artık sağlık çalışanlarının sesine kulak vermelidir. Sorunların çözüm noktasında bir irade ortaya konulmaması durumunda, bundan sağlık çalışanları kadar sağlık sistemi de yara alacaktır" diye konuştu.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —