Tarih: 16.03.2018 11:36

Sağlık Çalışanlarından Konser

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl Adana Tabip Odasınca 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Dr. Süleyman Aslaner´in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Sağlık Korosu bu yılda bir birinden güzel eserlere yer verdi. Şef Dt. Mustafa Toprak´ın yönetiminde söylenen şarkılara katılımcılar zaman zaman eşlik edip, tüm şarkılar beğeniyle dinledi.

Koronun İcra Heyeti ve Sazlar; Kemanlarda Süleyman Aslaner, Tevfik Uğurlar, Hamdi Özyörük. Kanunlar; A. Nüvit Kaya, Toktay Sökmen, Kemal Filazi. Udlar; Bahri Özügergin, Hasan Boğa, Hakan Durandurdu, Hamza Avcı, Fatma Dilber. Ritimler; Selahattin Kurt, Gülesen Çalıkuşu, Mustafa Özügergin. Ney; Yusuf Filazi´den oluştu.

Sunumunu kendine özgü duygu yüklü sesiyle Zülfiye SU´nun yaptığı Adana Büyükşehir  Belediyesi salonunda gerçekleşen konser; koro´nun seslendirdiği ´Bir Gönlüme Bir Hali Perişanım´ eseriyle başladı.

Solist Kadircan Özbek´in ´Hiç Bir Şey Kar Etmez´, Solist Sibel Dişlen´in ´Gül Döktüm Yollarına´, Solist Gülesen Çalıkuşu´nun ´Yemin Ettim Bir Kere´, Solist Fatma Dilber´in ´Yüreğim Alev Alev´, Solist Necati Sunguray´ın ´Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş´, Solist Çiğdem Esencan´ın ´Sevmekten Kim Usanır´, Koro´nun ´Gel Bir Daha Gül Ruyini Aç´, Solist Osman Aksoy´un ´Yalancısın Sevgilim´, Solist Azra Elbek´in ´Şimdi Bahara Erdim´ ve Koro-Potporinin seslendirdiği ´Otomobil Uçar Gider´ adlı eserlerle birinci bölüm tamamlandı.

Toktay Sökmen ve Tevfik Uğurların Kürdili Hicazkar Taksimiyle başlayan ikinci bölüm; Solist Yelda Serçe´nin ´Yalancıdır Hep Aynalar´, Solist Savaş Kavakbaşı´nın ´ Çamlar Arasında Süzülürken´, Solist Hakan Durandurdu´nun ´Sen Körfeze Geldiğin Zaman´, Solist Aydın Erciyes´in ´Şarap Koy Kadehime´, Solist Abdurrahman Yıldırım´ın ´Bu Yılda Böyle Geçti´, Solist A. Nüvit Kaya´nın ´Can Evimden Vuruyorsun´, Solist Ertunç Toprakezen´in ´ Canandan Uzak Kaldı Gönül´, Solist Çiğdem Arabacı´nın ´Sen Uzaktan Bir Yıldız´, Solist Ahmet Arslan´ın ´Sen Nisansın Daha´, Solist Meltem Yenyıl´ın ´Beni Can Evimden Vurup´, Solist Ahmet Tuğanalp´ın ´Baharla Hazan Birleşmez´ Solist Bilge Yılmaztürk´ün ´Bir Başka Eda, Bir Başka Arzu´, Solist Mustafa Kıvrakdal´ın ´Sen Kalbimin Mehtabısın´, Solist Osman Balceli´nin ´ Fikrimin İnce  Gülü´, Koronun ´Aşkın Kanununu Yazsam Yeniden´ adlı eserlerin seslendirilmesiyle konser son buldu.

Koro Koordinatörü Dr. Süleyman Aslaner ve Koro Şefi Dt. Mustafa Toprak´a çiçek vererek teşekkür plaketi takdim eden Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, "Evrensel bir dili olan müzik´in ruhun gıdası olduğu tartışılamaz. Çok güzel ve keyifli bir akşam oldu. Koromuzun Şefi Dt. Toprak ve koordinatörlüğünü yapan Dr. Aslaner´e,  Sağlık Korosunda yer alan arkadaşlara, saz icra heyetine, tüm emeği geçenlere ve izleyicilere sonsuz teşekkür ediyorum. " dedi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —