Tarih: 16.03.2023 07:29

Rusya’ya Mesaj

Facebook Twitter Linked-in

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin,Ukrayna’ya mühimmat ve silah yardımı konusunda uluslararası bir toplantıya evsahipliği yapıyor. ABD’ye ait bir İHA’nın Rus tacizi nedeniyle Karadeniz’de düşürülmesi hakkında Austin, "uluslararası hukukun izin verdiği her yerde uçmaya ve faaliyet göstermeyi sürdürecekleri" sözünü verdi

50 ülkeden savunma yetkililerinin katıldığı ve sanal olarak düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısının açış konuşmasında Austin, "Bu tehlikeli olay, uluslararası hava sahasında agresif, riskli ve güvensiz eylemler modelinin bir parçasıdır" dedi.

MQ-9 insansız hava aracı 20 metre kanat açıklığına ve yaklaşık 11 metre uzunluğa sahip. Askeri İHA, silahlı değilken yaklaşık 2220 kilogram ağırlığında.

"Hiç kuşkunuz olmasın, ABD uluslararası hukukun izin verdiği her yerde uçmaya ve faaliyet göstermeye devam edecektir’’ diyen Austin, Rusya'ya düşen görevinse askeri uçaklarını güvenli ve profesyonel bir şekilde kullanmak olduğunu söyledi.

Austin, iki Rus Su-27 uçağının ABD'ye ait bir MQ-9 Reaper insansız hava aracına tacizi sonucu meydana gelen olayla ilgili olarak şu ana kadar doğrudan açıklama yapan en üst düzey yetkili oldu.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —