Tarih: 15.04.2020 08:56

Rusya'dan Trump'a, "Salgını siyasallaştırmayın"

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, online bir basın toplantısı sırasında diğer ülkeleri koronavirüs pandemisini ve Dünya Sağlık Örgütü’nün attığı adımları siyasallaştırmamaları konusunda uyardı. Lavrov, eldeki verilere bakıldığında, DSÖ’nün koronavirüs pandemisi ile mücadele çerçevesinde etkin bir şekilde hareket ettiğinin ve yeni bir tehdide yönelik küresel yanıtı eşgüdümleyebildiğinin görüldüğünü belirtti.

Lavrov, ‘‘Koronavirüs meselesini siyasallaştırmaya çalışanları uyarmak istiyorum. Bu sadece DSÖ açısından değil, belirli ülkelere yönelik suçlamalar açısından da görülebilen bir şey. Şu anda pandeminin yayılmasını durdurmak ve öncelikle insanların sağlıklarına ve yaşamlarına verdiği zararı asgariye indirmek için belirli adımlara odaklanmalarını tavsiye ediyorum’’ dedi.

Lavrov, G 20, BRICS, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrasya Ekonomik Birliği gibi pek çok uluslararası kuruluşun, koronavirüs pandemisinin sona ermesinin ardından etkinliklerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacağını da sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanı ayrınca, ABD’den gelecek yeni tıbbi malzeme ve koruyucu kıyafet taleplerini değerlendireceklerini belirterek, bu meselenin Rus ve ABD devlet başkanları arasında gerçekleştirilen bir telefon görüşmesinde ele alındığını vurguladı.

ABD’li yetkililer ve ana akım medya, bir süredir Çin ve Rusya’yı salgınla ilgili yalan haber yaymakla, Dünya Sağlık Örgütü’nü ise Çin’deki gerçek vaka ve ölüm sayılarının gizlenmesine yardımcı olmakla suçluyor. ABD Başkanı Trump, ABD’nin Çin tarafından yönlendirildiğini iddia ettiği DSÖ’yü mali desteğini çekmekle tehdit emişti. İddialar hem Çin ve Rusya hem de DSÖ tarafından sert bir şekilde yalanlandı.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —