Rusya´dan Norveç´e Boçkarev tepkisi

Rusya´dan Norveç´e Boçkarev tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Norveç´ten Rusya Federasyonu Konseyinin çalışanı olan Mihail Boçkaryev´i derhal serbest bırakmasını ve kendisine yöneltilen bütün suçlamaların geri çekilmesini istedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Norveç´ten Rusya Federasyonu Konseyi çalışanı Mihail Boçkaryev´i hemen serbest bırakmasını ve Boçkaryev´e yöneltilen tüm suçların geri çekilmesini talep etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ?Boçkarev´in bugünkü mahkeme tarafından teyit edilen Norveç Polis Güvenlik Servisi tarafından iddia edilen suçluluğun kanıtı olmadığı açıktır. Bu haksız, yasadışı eylemlerini doğru çıkarmak için en azından bazı kanıt bulmaya çalıştıklarını görüyoruz ? denildi. 
Boçkarev, Avrupa Parlamentosu Araştırma ve Belgelendirme Merkezi tarafından davet edildiği Norveç Parlamentosunda düzenlenen uluslararası bir konferansa katıldıktan sonra 21 Eylül´de gözaltına alınmıştı. Norveç, Oslo havaalanında tutukladığı Rus yetkilinin yasadışı yollardan bilgi toplama şüphesiyle gözaltına alındığını duyurmuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Rusya Norveç Boçkarev tepkisi