Tarih: 31.07.2017 07:29

Rusya´dan Amerikan Yaptırımlarına Karşılık Geldi

Facebook Twitter Linked-in

Putin yaptığı açıklamada, 1000 üzerinde personelin Amerika Büyükelçiliği ve konsolosluklarında çalıştığını belirtti ve 755´inin Rusya´da çalışmalarını durdurması gerektiğini kaydetti.

Rusya ayrıca Amerikalı diplomatlarca kullanılan tatil tesisleri ve bir depoya el koyduğunu da kaydetti.?Daha fazla önlemi değerlendirebilirdim? diyen Putin, ?bugünlik bu kadar yeter? ifadesini de kullandı.Rusya Devlet Başkanı bununla birlikte Suriye´nin güneyinde çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasının birlikte çalışmanın somut bir örneği olduğunu da kaydetti.
?Durumun daha iyiye gitmesi için çok bekledik? diyen Putin, ?durum değişiyor gibi görünse de bu yakın zamanda olmayacak? dedi.

Amerika´nın Rusya´ya yönelik yaptırımları Rusya´nın Kırım´ı ilhak etmesi ve Amerikan seçimlerine müdahalesiyle ilgili.Kongre´nin kabul ettiği yeni yaptırımlar Başkan Donald Trump´a da fazla seçenek bırakmıyor.

Trump´ın yeni yaptırımları veto etmesi Rusya´yla seçim sürecinde Trump ekibinin ilişkisi iddialarına yenisini ekleyebilir.Aralık ayında Obama yönetimi iki Rus diplomatik binaya el koymuş, 35 Rus diplomatı da sınırdışı etmişti.Amerikan istihbarat servisleri Rusya´nın seçimi Donald Trump´ın kazanması için sürece müdahele ettiğini düşünüyor.
Rusya ise bu iddiaları kabul etmiyor, Trump da Moskova´yla bir anlaşma olduğunu reddediyor. (VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —