Rusya´dan ABD´ye çağrı: ?Kiev´in Donbass´a saldırı hazırlıklarını görmezden gelmeyin?

Rusya´dan ABD´ye çağrı: ?Kiev´in Donbass´a saldırı hazırlıklarını görmezden gelmeyin?

Rusya´nın ABD Büyükelçiliği ABD hükümetine çağrıda bulundu. Büyükelçilik, Ukrayna´nın Donbass´a saldırı hazırlıkları içinde olduğunu belirterek Washington´un bunu görmezden gelmemesi gerektiğini söyledi.

Rusya´nın ABD Büyükelçiliği sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bir basın bildirisinde ABD hükümetine çağrıda bulundu. Büyükelçilik, Ukrayna´nın Donbass´a saldırı hazırlığı içinde olduğunu belirterek ABD´nin bunu görmezden gelmemesi gerektiğini söyledi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, ?Biz Washington´a Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve aşırı sağ ekibinin Donbass´daki temas hattı boyunca yürüttüğü ve kanlı senaryolara yol açabilecek faal hazırlıklarını görmezden gelmemeleri için çağrıda bulunuyoruz? ifadelerine yer verildi. 
ABD´ye bağlı eğitmenlerin de bölgede olduğunun altının çizildiği açıklamada, ?ABD Dışişleri Bakanlığı savaş bölgesinde Ukrayna hava saldırı tugaylarına emir veren ve eğiten Amerikalı eğitmenlerin olduğunu kabul etmek zorunda? denildi. 

Nazi Almanya´sı askerlerinin sembolüne dikkat çekildi 
Açıklama ile birlikte paylaşılan fotoğrafta askerlerden birinin Nazi Almanya´sı döneminde görev yapan ?SS Panzer Tümeni Totenkopf´a ait bir sembolü üzerinde taşımasına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada bölgedeki hazırlıkların anlamsız olduğu ve ABD´nin Doğu Ukrayna´daki problemlerin diplomasi ile çözülmesi gerektiği söylemleri ile çatıştığı vurgulandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı