Tarih: 15.10.2017 15:59

RUSYA VE TÜRKİYE, SURİYE´DE 5 ATEŞKES İHLALİ TESPİT ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suriye´deki gerilimi azaltma bölgelerindeki durumun stabil olduğu görüldü. Son 24 saat için komisyondaki Rus tarafı Dera´da ve Şam´da 2´şer olmak üzere 4 ateşkes ihlali tespit etti. Türk tarafı ise Humus´ta 1 ateşkes ihlali belirledi" ifadeleri kullanıldı.

´IŞİD VE FETİH EL ŞAM KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERDE TESPİT EDİLDİ´

Bakanlık, ateşkes ihlallerinin büyük oranda IŞİD ve Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) kontrolündeki bölgelerde görüldüğünü de bildirdi.

Öte yandan bakanlık, Rus ateşkesi izleme merkezinin Dera kentine 2 tonluk gıda yardımı ulaştırdığının altını çizdi.   

SURİYE´DEN TÜRK ORDUSUNA: DERHAL ÇEKİLİN

Suriye hükümetinin İdlib´e askeri intikal başlatan Türkiye ordusundan derhal bölgeden çekilmesini talep ettiğini bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı´ndan bir yetkiliye dayandığı habere göre, Şam yönetimi Türkiye´nin Suriye topraklarındaki ikinci askeri operasyonunu sert bir şekilde kınadı.

Söz konusu yetkili, Şam hükümetinin Türkiye´nin İdlib´deki intikalini ´Suriye´nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik bariz bir saldırı ve uluslararası hukuk ve ilkelerinin açık bir ihlali´ olarak nitelediğini aktardı.

Türkiye´nin İdlib operasyonunu ´saldırı´ olarak niteleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, operasyonun Rusya, İran ve Türkiye´nin desteklediği Astana barış görüşmeleriyle bir ilgisi olmadığını ifade etti.

Suriye´nin resmi haber ajansı SANA üzerinden yapılan bu açıklama, Türkiye´nin İdlib´teki güvenli bölgelerin oluşturulması amacıyla başlattığı operasyonun ardından geldi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —