RUSYA 2018 ŞAMPİYONU FRANSA

RUSYA 2018 ŞAMPİYONU FRANSA

2018 FIFA Dünya Kupası´nın finalinde Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmayı Fransa 4-2 kazanmayı başardı ve tarihinde ikinci kez Dünya Kupası´nı müzesine götürdü.

MANDZUKIC KALELERİ ŞAŞIRDI

Karşılaşmadaki ilk gol Fransa´dan geldi. Mücadelenin 18. dakikasında Griezmann´ın kullandığı duran topta Mandzukic ters bir vuruş yaparak kendi ağlarını havalandırdı.

Hırvatistan´ın bu gole cevabı fazla uzun sürmedi. Hırvatlar, 28. dakikada Ivan Perisic´in attığı golle skora dengeyi getirdi. Perisic´in golünde asisti yapan isim ise Beşiktaşlı Domagoj Vida oldu.

VAR DEVREYE GİRDİ

Fransa´nın ikinci golünde devreye Video Hakem Sistemi (VAR) girdi. Karşılaşmanın 38. dakikasında Hırvatistan ceza sahasında Perisic´in eline çarpan top sonrası hakem VAR´a baktıktan sonra penaltıya hükmetti. Penaltıda topun başına geçen Griezmann takımını yeniden öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Fransa soyunma odasına 2-1 önde gitti.

/resimler/2018-7/15/2318231582510.jpg

6 DAKİKADA İKİ GOL

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fransa 6 dakikada iki gol birden buldu. Önce sahneye genç yıldız Mbappe çıktı. Mbappe, 59. dakikada attığı golle takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı ve skoru 3-1´ getirdi. 65. dakikada ise bu kez Pogba sahneye çıktı ve skoru 4-1´e getirdi.

LLORIS´TEN BÜYÜK HATA

Fransa´nın kalecisi Hugo Lloris, 69. dakikada büyük bir hata yaptı ve topu filelerinde gördü. Karşılaşmanın bu dakikasında savunmadan geri pas alan Lloris, baskı yapan Mandzukic´e çalım atmak isterken topu ağlarında gördü ve skor 4-2´ye geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fransa Hırvatistan´ı 4-2 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

20 YIL SONRA YENİDEN

Tarihindeki tek Dünya Kupası´nı 1998´de kendi evinde düzenlenen turnuvada kazanan Fransa, 20 yıl sonra bu kez Rusya´da Dünya Kupası´nı müzesine götürdü.

DESCHAMPS´TEN TARİHİ BAŞARI

FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa´da Teknik Direktör Didier Deschamps hem oyuncu hem de teknik direktör olarak bunu başaran 3. isim oldu.

Rusya´da düzenlenen FIFA Dünya Kupası´nda finalde Hırvatistan´ı yenen Fransa´da Teknik Direktör Didier Deschamps da tarihe geçti. Deschamps, Dünya Kupası´nı hem futbolcu, hem de Teknik Direktör olarak kazanan üçüncü kişi oldu. Fransız teknik adam, 1998 yılındaki Dünya Kupası´nda kaptan olarak kupayı kazanan kadroda yer alıyordu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: RUSYA 2018 ŞAMPİYONU FRANSA